Ο Πέδρο Πίντο στο Onsports

Ο Πέδρο Πίντο είναι ο διασημότερος παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων στον κόσμο, καθώς ενημερώνει καθημερινά δισεκατομμύρια κόσμο από το CNN. Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος παρακολούθησε σήμερα (20/6) την προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας στο Λεγκιόνοβο και μίλησε στο Onsports.

Αν υπήρχε τίτλος για τον πιο γνωστό παρουσιαστή αθλητικών ειδήσεων παγκοσμίως, τότε αυτός θα ήταν στα χέρια του Πέδρο Πίντο. Αναφερόμαστε στον Πορτογάλο

παρουσιαστή των αθλητικών ειδήσεων του CNN, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία ως απεσταλμένος του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Πέδρο Πίντο βρέθηκε σήμερα (20/6) στην προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας και δεν αρνήθηκε να πει δυο λόγια στο Onsports, ενόψει της αναμέτρησης με τη Γερμανία και όχι μόνο...

-Είσαι συμπατριώτης με τον Φερνάντο Σάντος. Μίλησες μαζί του;

«Μίλησα μαζί του αλλά δεν μπορώ να σου πω τι μου είπε (σ.σ. γέλια), καθώς θα «παίξει» η συνέντευξή του αύριο (21/6) στο CNN. Μπορώ να σου πω ότι πιστεύει ότι θα νικήσει τη Γερμανία. Πιστεύει ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα κόντρα σε ομάδες που είναι πιο δυνατές. Εκεί πιστεύει ότι βγαίνει το πάθος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Είναι αισιόδοξος. Πιστεύει ότι μπορεί να γίνει...».

-Πιστεύεις ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να φτάσει σε μια μεγάλη επιτυχία, όπως έγινε το 2004;

«Αν μου έλεγες πριν το Euro του 2004 ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα γελούσα. Ακόμα και εσύ μπορεί να γελούσες. Τα κατάφερε όμως. Νομίζω ότι εκείνη η ομάδα ήταν καλύτερη από τη φετινή. Νομίζω ότι είχε περισσότερο ταλέντο και περισσότερη εμπειρία επίσης. Ειλικρινά, πιστεύω ότι η Γερμανία έχει 70% πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Αν η Ελλάδα παλέψει, όπως μας έχει συνηθίσει, όλα είναι πιθανά. Μιλάμε για ποδόσφαιρο».

-Θυμάσαι τίποτα από εκείνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Τα έχω σβήσει όλα από το μυαλό μου. Όπως στην ταινία «Men in black». Ήμουν στον τελικό. Ήταν μια στενάχωρη στιγμή για μένα. Θυμάμαι να παρακολουθώ τους Έλληνες φιλάθλους στο γήπεδο. Με εντυπωσίασαν. Βοήθησαν σίγουρα την ελληνική ομάδα και της έδωσαν έξτρα δύναμη. Δεν συνέβη το ίδιο με τους Πορτογάλους.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής της ελληνικής ομάδας μετά απ’ αυτό».

-Το παιχνίδι με τη Γερμανία έχει πολιτικές προεκτάσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να μην αναφέρονται πολλά γι’ αυτό. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε απ’ έξω τα όσα συμβαίνουν γύρω απ’ αυτές τις δύο χώρες. Πιστεύω ότι για τους Έλληνες η Γερμανία είναι μια αντίπαλος όχι μόνο στο χορτάρι. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν κάποιοι. Πρόκειται για την οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία. Πρέπει να δούμε κατά πόσο θα είναι συγκεντρωμένοι οι Έλληνες παίκτες στο παιχνίδι και μόνο».

-Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο «παίκτης-κλειδί» στην ελληνική ομάδα;

«Παίκτης κλειδί, έχοντας έξω τον Καραγκούνη; Μου αρέσει ο Κατσουράνης. Έπαιζε για πολλά χ

Keywords
Τυχαία Θέματα