Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε στη στροφή. Οι υπόλοιποι;

Η αλήθεια είναι πως όσοι είχαμε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, μάλλον κοιμηθήκαμε λίγο άναρχα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Και όχι μόνο. Η ΟΥΕΦΑ δεν χαρίζει και ευτυχώς την προλάβαμε στη στροφή. Η τιμωρία των τριών ετών αποκλεισμού από την Ευρώπη, θα ήταν κλειδωμένη αν δεν γινόντουσαν οι τελευταίες κινήσεις.

Ο Άγιος Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν αυτός που ουσιαστικά έσωσε τον ΠΑΟΚ, αφού η πώλησή του ήταν αυτή που έδωσε την άδεια στην

ομάδα να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε στα μέσα Φλεβάρη. Ο Πορτογάλος, καταγράφεται στην ιστορία του ΠΑΟΚ για έναν ακόμη λόγο. Πλέον, πρέπει να προβληματιστούν όσοι δεν έχουν Βιεϊρίνια.

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Λέτο, η ΑΕΚ τον κανένα, άρα αυτή είναι στη πιο δύσκολη κατάσταση. Η ΟΥΕΦΑ δεν παίζει πλέον, ο ΠΑΟΚ σήμερα έπεσε σε μία επιτροπή αμείλικτη και κατάφερε να την γλιτώσει με ένα μικρό πρόστιμο και την επιτήρηση.

Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να τηρεί όλους τους διακανονισμούς του με παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, αλλά και παίκτες που έφυγαν. Κάτι που ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι.

Το μάρμαρο θα το πληρώσει το αγωνιστικό τμήμα, εκεί όπου σύντομα θα έχουμε και νέες αποχωρήσεις και όχι μάλιστα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Επίσης, θα μπει στο τραπέζι η διαπραγμάτευση για τη μείωση του συμβολαίου του Σαλπιγγίδη. Σήμερα έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να το σηκώσει και θα πρέπει να πείσει τον παίκτη μέσα από μία κουβέντα που θα δείχνει πάνω απ όλα σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως θα μειωθούν τα πριμ της ομάδας, πως όποια μεταγραφική κίνηση γίνει θα είναι χαμηλού κόστους και πάμε στο κομμάτι της ΠΑΕ. Και εκεί θα πρέπει να γίνουν σοβαρές κινήσεις εταιρικής υποδομής.

Για παράδειγμα, μαθαίνω πως ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του προσφορές από εταιρίες αθλητικής ένδυσης για την επόμενη σεζόν αφού λήγει η συμφωνία με την PUMA. Μα πως είναι δυνατόν να γίνεται η συγκεκριμένη κουβέντα χωρίς να έχει προσληφθεί εμπορικός διευθυντής; Δικιά του δουλειά είναι αυτή η συμφωνία, αυτός πρέπει να την κλείσει γνωρίζοντας το πώς δουλεύει η αγορά και βέβαια, αυτός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πολύ πριν ολοκληρώσει τη συμφωνία με την εταιρία αθλητικής ένδυσης, μιας και δεν είναι τυχαίο πως έφτασε στο σημείο να χάσει τη μπουτίκ του από την εταιρία που τον ντύνει σήμερα. Έγιναν λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Η σημερινή ημέρα, θα πρέπει να είναι οδηγός και για τον κόσμο. Φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη κρίση, την αποφύγαμε, άλλες ομάδες δεν θα τα καταφέρουν και πλέον η οπαδική σκέψη δεν δικαιολογεί ωχαδερφισμό.

Το ερώτημα γιατί φτάσαμε εδώ, σίγουρα έχει λόγο ύπαρξης αλλά έχει απαντηθεί κατά κόρον. Όποιος νομίζει πως θέτοντάς το συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τον ΠΑΟΚ μάλλον προτάσσει τον εγωισμό του πάνω από το κοινό καλό.

Η εποχή δεν συγχωρεί και όχι μόνο πρέπει να κατανοήσουμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά θα πρέπει να μείνουμε κοντά στην ομάδα η οποία χρειάζεται

Keywords
Τυχαία Θέματα