Ο ορισμός των αντίξοων συνθηκών

Αυτές τις ημέρες δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Δώνη , οι οποίοι καλούνται μέσα από συνθήκες τραγικές να στήσουν μία ομάδα από την αρχή.

Πρώτα απ όλα, μιλάμε για ανθρώπους φιλόδοξους που θέλουν να πετύχουν στον ΠΑΟΚ και σίγουρα θέλουν να κάνουν το παν. Όμως τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και τα όσα έχει κληρονομήσει η ΠΑΕ από το παρελθόν, τους αναγκάζει να δουλεύουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Πρώτα απ όλα, η εντολή να στηθεί μία ομάδα με 5,5 εκατ. ευρώ, είναι σχεδόν ακατόρθωτο

όταν ήδη υπάρχει το συμβόλαιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το οποίο ή θα μειωθεί ή θα αποχωρήσει – έτσι φαίνεται τουλάχιστον – και του Αραούχο Έτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το δεύτερο μεγαλύτερο με συνολικό κόστος 500 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις παίκτες οι οποίοι πρέπει να αποχωρήσουν και γιατί δεν μπορούν να υποστηρίξουν το 4-4-2 που θέλει να παίξει ο Δώνης, αλλά και γιατί πληρώνονται με χρήματα μίας άλλης εποχής τα οποία δεν μπορούν να παίξουν σήμερα με τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε μία λύση για το κέντρο της άμυνας όπως ο Μάρκος Αντόνιο, αλλά ο Βραζιλιάνος ζητάει χρήματα πάνω από την αξία του, άρα Δώνης και Γεωργιάδης γνωρίζουν πως αν τον κλείσουν θα τους λείψουν τα χρήματα από κάπου αλλού.

Και επειδή κάποιοι θα πούνε «δώσε το κάτι παραπάνω», αν ο Μάρκος Αντόνιο πάρει αυτά που θέλει, πάνω στη τριετία η διαφορά σε σχέση με αυτά που μπορεί να δώσει ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στο μισό εκατ. ευρώ. Άρα, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στα όσα ζητάμε από την ομάδα.

Παίκτες είναι γεγονός πως βρήκαν, κυρίως από το εξωτερικό. Έλα όμως που μόλις ακούνε για Ελλάδα, τα μαθηματικά τους κάτι παθαίνουν. Παίκτες των 250 χιλιάδων, μόλις ακούνε Ελλάδα, ανεβαίνουν στις 500 και 400 χιλιάδες, ζητούν εγγυήσεις και πράγματα τα οποία δεν μπορεί να δώσει ο ΠΑΟΚ.

Και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παίκτες για αυτό, αφού ούτε και εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τι ξημερώνει σε αυτόν τον τόπο.

Όσον αφορά στις επιλογές πρώτης γραμμής, η ελληνική αγορά δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να κινηθούμε έστω σε αυτή, αλλά ο Κλέιτον πχ, τα βρήκε τα χρήματα που έψαχνε στη Τουρκία.

Πάμε στις επιλογές δεύτερης γραμμής, εκεί όπου πρέπει να αδειάσει χώρος για να πάρεις. Πως θα αφήσει πίσω του 150 χιλιάδες ευρώ παίκτης που φέτος έπαιξε από ελάχιστα έως καθόλου; Που μπορεί να βρει το πολύ 80 με 100 χιλιάδες στην αγορά και πάλι όχι και τόσο εύκολα.

Κακά τα ψέματα, αυτό που καλούνται να κάνουν οι Γεωργιάδης – Δώνης είναι πάρα πολύ δύσκολο και εδώ θα βάλω κι άλλες παραμέτρους. Όπως για παράδειγμα τη ρευστότητα η οποία απλά δεν υπάρχει.

Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή, να έχει ουσιαστικά ένα μήνα να στήσει το ρόστερ και άλλο ένα μήνα δουλειάς ώστε να αφομοιώσει η ομάδα το νέο αγωνιστικό προσανατολισμό της.

Και εδώ υπάρχει το ερώτημα της προεργασίας. Η αλήθεια είναι πως ότι και να είχε ετοιμαστεί από τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ακυρώνεται μόνο και μόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα