Ο Ολυμπιακός καλύτερος του ΠΑΟ!

Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της α’ φάσης και ο όμιλος του Ολυμπιακού παραμένει «γόρδιος δεσμός».

Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της α’ φάσης και ο όμιλος του Ολυμπιακού παραμένει «γόρδιος δεσμός». Ωστόσο ακόμη και έτσι προβλέψεις μπορούν να γίνουν και θα ρισκάρω να προβλέψω ότι ο Ολυμπιακός θα μπει

στην κλήρωση του TOP-16 από καλύτερη θέση από ότι ο Παναθηναϊκός!

Κοινώς να προκριθεί πρώτος στον όμιλό του ακόμη κι αν μέχρι σήμερα δεν έχει πετύχει ούτε μία εκτός έδρας νίκη! Ακόμη κι αν στους εννέα αγώνες έχει χάσει τη διαφορά από την Μπιλμπάο, από τη Φενέρ με την… καθίζηση του στο τέλος του ματς στην Πόλη αλλά και με την Κάχα με το γρήγορο 5-0 του Σαν Εμετέριο! Απίστευτο; Κι όμως είναι αληθινό.

Πώς θα συμβεί αυτό; Δύο είναι οι συνθήκες. Η πρώτη και βασικότερη όλων είναι να κατορθώσει να βρει «ροζ φύλλο» αγώνα στη Γαλλία την επόμενη και τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την… ξεχαρβαλωμένη Νανσί. Με 6-4 ρεκόρ θα είναι το λιγότερο δεύτερος και χωρίς να νοιάζεται για το αποτέλεσμα του βασκικού ντέρμπι στο Μπιλμπάο (με την Κάχα).

Νίκη λοιπόν στο Νανσί δίνει στον Ολυμπιακό την πρώτη θέση με νίκη της Καντού επί της αναξιόπιστης Φενέρ είτε νικήσει η Μπιλμπάο είτε νικήσει η Κάχα. Το χθεσινό θριαμβευτικό +25 δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του Ίβκοβιτς εφόσον ισοβαθμήσει μόνο με τους Ιταλούς, αλλά και εφόσον υπάρχει τριπλή ισοβαθμία αφού κάλυψε το χάντικαπ των 10 πόντων που είχε μέχρι χθες (Κάχα +9, Ολυμπιακός -1 και Καντού -8).

Με νίκη στο Νανσί και νίκη της Φενέρ στο Καντού, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος, είτε νικήσει η Μπιλμπάο, είτε νικήσει η Κάχα στο άλλο ματς του ομίλου. Με την εικόνα που έχει η Φενέρ, η Καντού είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη που θα στείλει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση εφόσον νικήσουν στη Γαλλία.

Μάλιστα αν συμβεί αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός ως δεύτερος καθότι δεν θα μπορεί να κληρωθεί με την ΤΣΣΚΑ (από την ίδιο όμιλο της α’ φάσης) και με τον Ολυμπιακό (ίδια χώρα), θα πάει σε όμιλο με την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ (την ώρα που γράφω η Έφες χάνει στο Τελ Αβιβ όποτε το Έφες - Ρεάλ δεν έχει σημασία για τους Ισπανούς που βγαίνουν από απόψε πρώτοι). Ο Ολυμπιακός από την άλλη θα πέσει με μια εκ των Σιένα, Μακάμπι…

Για τα υπόλοιπα σενάρια πρέπει να ολοκληρωθεί και η τελευταία αγωνιστική, να διαπιστώσουμε ποια θα είναι τα γκρουπ δυναμικότητας και να κάνουμε τις εκτιμήσεις για την κλήρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα