Ο Μάρκο και ο Γέστε…

Δύο παίκτες του Ολυμπιακού έκλεψαν την παράσταση στο τελευταίο ματς και σε αυτούς θέλω να σταθώ στο σημερινό blog. Ο πρώτος είναι ο Μάρκο Πάντελιτς, όχι επειδή σκοράρει ακατάπαυστα, αλλά επειδή ακόμη και στα 33 του παραδίδει μαθήματα για τη θέση του σέντερ φορ περιοχής και ο δεύτερος ο Φραν Γέστε.

Θα ξεκινήσω ανάποδα και απλά θα αναρωτηθώ φωναχτά. Γιατί βρε Φραν αφού ξέρεις καντάρια

μπάλα δεν παίζεις; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε… Γενάρη μήνα να σε δούμε να βγάζεις ένα ολόκληρο 90λεπτο; Γιατί δεν δείχνεις με τη συμπεριφορά σου ότι γουστάρεις που ήρθες στον Ολυμπιακό και έχεις ακόμη όρεξη για ποδόσφαιρο;

Πραγματικά έχω πάθει πλάκα με τον Βάσκο! Η μπάλα που ξέρει είναι απίστευτη! Από πλευράς ποιότητας, τον συγκρίνω μόνο με τον Ιμπαγάσα και τον Μιραλάς κι ας λέει ο Βαλβέρδε ότι έχουμε πολλούς… Γέστε στην ομάδα. Αυτό πρέπει να πει κι αυτό λέει, αφού αν έλεγε το αντίθετο, θα… ακύρωνε ίσως κάποιους άλλους από τους ποδοσφαιριστές του που μπορεί να είναι χρήσιμοι, ικανοί, δουλευταράδες, αλλά το ΧΑΡΙΣΜΑ δεν το έχουν.

Ο Γέστε «κολλάει» τη μπάλα στο πόδι του και την κατευθύνει μαεστρικά. Μπορεί να μην έχει τη σπιρτάδα που είχε κάποτε, μπορεί τα πόδια του να μην έχουν τις ίδιες αντοχές με τα χρόνια που μεσουρανούσε στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν», αλλά το μαγικό άγγιγμα δεν το έχει χάσει και δεν πρόκειται…

Συμφωνώ ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, δέχομαι ότι το -τουριστικό- πέρασμά του από το Ντουμπάι τον έφερε πολύ πίσω, αλλά το πιο εύκολο πράγμα πλέον στο ποδόσφαιρο είναι να «φτιάξεις» τη φυσική σου κατάσταση. Το δύσκολο είναι να έχεις ταλέντο, να μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν συλλαμβάνει ανθρώπινος νους με τη μπάλα, αλλά να μην έχεις διάθεση ή κίνητρο να τα κάνεις και να συμπεριφέρεσαι λες και κάνεις αγγαρεία.

Είναι κρίμα από έναν τόσο σπουδαίο και χαρισματικό μεσοεπιθετικό, ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του να έχουν εισπράξει ως τώρα μόλις δύο ασίστ! Μαγικές μεν, όπως αυτή προς τον Φετφατζίδη στο «Βελοντρόμ» ή χθες με τελικό αποδέκτη τον Αμπντούν και να μην είναι πολύ περισσότερες. Η… έλλειψη σφυγμού και όρεξης, πρώτα απ’ όλα κάνει κακό στον ίδιο τον εαυτό του και μετά σε όλους τους άλλους. Παίκτες υπάρχουν πολλοί και η δουλειά στην ομάδα θα γίνει, έστω και με πιο… συμβατικούς τρόπους.

Όσο για τον Πάντελιτς, ξεχωρίζει επειδή πάνω απ’ όλα έχει ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ξέρει ότι με το στιλ του και στα 33 του χρόνια που δεν τρέχει πλέον σαν έφηβος, δύσκολα μπορεί να κάνει τη συνολική δουλειά και να βγάλει τα χιλιόμετρα που καλύπτουν Τζιμπούρ και Μιραλάς. Ξέρει, επίσης, ότι σε άλλα παιχνίδια θα παίζει και σε άλλα όχι.

Δεν τον νοιάζει! Έχει συμβιβαστεί απόλυτα, επειδή ξέρει ότι ο Βαλβέρδε δεν έχει… προσωπικά μαζί του, όπως δεν είχε πριν από μερικά χρόνια και με τον συμπατριώτη του, Κοβάσεβιτς. Φορ ολκής και ο Ντάρκο, αλλά με τον Ερνέστο καθόταν συχνά πάγκο, έπαιζε όποτε έπρεπε, αλλά όταν έμπαινε, τα έδινε όλα, έβαζε γκολάρες κι ας έριχνε και μερικά… γαλλικά.

Το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει ο Μάρκο χθες στην Κατερ

Keywords
Τυχαία Θέματα