Ο «κόμβος» της Κρήτης

Ισως και να φαίνεται κοινότυπο, υπό την έννοια πως δεν έχει υπάρξει ματς της φετινής ΑΕΚ που να μην είναι κρίσιμο. Ωστόσο, θεωρώ πως η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ κρύβει αρκετές ιδιαιτερότητες. Αποτελεί τρόπον τινά έναν κόμβο, που μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει το κέφι και το μέλλον της Ενωσης...

Είναι γεγονός, πως με όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, έχει σχεδόν λησμονηθεί πως παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις αλλοπρόσαλες εμφανίσεις, η ΑΕΚ

έχει πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εκκινήσεις των τελευταίων ετών. Εχει βγάλει ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα, δεν έχει απώλειες από αυτές που χαρακτηρίζονται απρόσμενες και μετρούν πολύ σε έναν μαραθώνιο, βρίσκεται στη κορυφή μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν μπει δυνατά.

Το ματς με τον ΟΦΗ είναι από αυτά που πρέπει να κερδίσει μια ομάδα που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει. Σε δύσκολη έδρα, με ενθουσιώδες κοινό, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, που μόλις μια εβδομάδα πριν υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε γκέλα μέσα στην Τούμπα. Εδώ δεν απαιτείται θέαμα και ποδόσφαιρο επιπέδου, αλλά αποτέλεσμα. Και αυτό το γνωρίζει καλά ο Κωστένογλου, αλλά και οι παίκτες που έχουν εμπειρία από τέτοιες αναμετρήσεις.

Η εικόνα που έχω σχηματίσει για τον ΟΦΗ είναι πως πρόκειται για σκληρή ομάδα. Αργή, αλλά δυνατή. Με αναιμική επίθεση, με μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων, αλλά με αυτοθυσία στην άμυνα και ενθουσιασμό που μπορεί να παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Είναι το πρώτο ματς της εποχής Κωστένογλου, στο οποίο η ΑΕΚ έχει τον ρόλο του φαβορί. Είναι υποχρεωμένη, όχι απλά να αμυνθεί καλά, αλλά να ψάξει και το γκολ με σχέδιο και οργάνωση.

Το δείγμα δουλειάς και σοβαρότητας του Κωστένογλου απέναντι σε σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους, πείθει πως θα διαχειριστεί το ματς όπως πρέπει. Είπε στους παίκτες πως επιθυμεί ανάπτυξη από τα άκρα, θέλει να εκμεταλλευθεί την διαβολεμένη φόρμα του Λεονάρντο, την εμπειρία του Λυμπερόπουλου. Να ελέγξει απόλυτα τη μεσαία γραμμή, να ψάξει με υπομονή το γκολ, να εκμηδενίσει τα λάθη που έχουν στοιχίσει ως τώρα στην άμυνα.

Με νίκη στην Κρήτη η ΑΕΚ μπορεί να φτιάξει το μέλλον της. Η συνέχεια δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να έρθει στα μέτρα της. Υποδέχεται τον Αρη, αντιμετωπίζει ως φιλοξενούμενη τον ΠΑΟ. Πιστεύω, πως αν νικήσει τον ΟΦΗ, θα ξεπεράσει και τον Αρη και μετά θα πάει για μια ζαριά στο ντέρμπι. Και όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία με τον ΟΣΦΠ, ο Κωστένογλου μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα που τουλάχιστον δεν θα χάνει.

Υ.Γ.: Για το νέο σενάριο με τους Ρώσους...μεγιστάνες, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Η υπόθεση βρωμάει από μακριά. Η υπόθεση τελειώνει στην ερώτηση, για ποιο λόγο θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ κάποιοι τύποι από την άκρη του κόσμου. Αγνωστο. Φαίνεται πως μέχρι να προκύψουν πραγματικές εξελίξεις, θα υπάρξει ακόμα πολύ σότο με εταιρείες φάντασμα και επενδυτές που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός τους.

Υ.Γ.1: Η κρίση πλήττει έντονα πλέον την ΑΕΚ. Οσο περνά ο καιρός, οι εμπνευστές των σεναρίων με κροίσους, τους εμφανίζουν όλο και πιο...μ

Keywords
Τυχαία Θέματα