Ο Καπράλος... περί υποψηφιότητας

Στο συνέδριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με θέμα «Υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» το οποίο για την Ελλάδα της ανύπαρκτης μεταολυμπιακής αξιοποίησης θα έπρεπε να αποτελεί αστείο, μετείχε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στην ελληνική εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

της Αθήνας και εκτός συνεδρίου δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο επειδή ακούσαμε τις εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν και τις δύο φάσεις των Αγώνων, τόσο την διεκδίκηση όσο και τη διοργάνωση. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι υποψήφιες πόλεις πολύ νωρίς, προκειμένου να αποφασίσουν εάν τελικά θα διεκδικήσουν την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων ή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Ολόκληρη η διαδικασία της υποψηφιότητας έχει αλλάξει και έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και περιλαμβάνει πολύ σκέψη προκαταβολικά γιατί μια πόλη θέλει τους Αγώνες. Οι πρώιμες σκέψεις δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στα καλύτερα τελικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον σημερινό πρόεδρο της ΕΟΕ (σ.σ. κατά την υποψηφιότητα για το 2004 ήταν πρόεδρος ο κ. Λάμπης Νικολάου): «Η διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί εξαιρετική ιδέα καθώς συναντήθηκαν ένας αριθμός ανθρώπων που έχουν μεγάλη εμπειρία γύρω από τους Ολυμπιακούς. Το πιο σημαντικό πράγμα που άκουσα την πρώτη μέρα, είναι ότι σε περίπτωση που μία υποψήφια πόλη θέλει να επιτύχει στο έργο της, πρέπει να ενώσει όλες τις δυνάμεις της χώρας, δηλαδή τα κόμματα, τις τοπικές αρχές και τους ανθρώπους του αθλητισμού. Αυτό θα κάνει την υποψηφιότητα επιτυχημένη».

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ωστόσο η ελληνική εμπειρία σε ένα συνέδριο μεταολυμπιακής αξιοποίησης, όπου θα γίνει εκτενής αναφορά στο τι έμεινε από τα μεγάλα έργα υποδομής στην Αθήνα λόγω των Ολυμπιακών, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια, την ασφάλεια και το… χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα