Ο χρυσός και το ασήμι δεν φέρνουν λεφτά

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, που έχει κατακτήσει 7 μετάλλια από το 2004, ωστόσο ακόμα περιμένει τα πριμ του 2010, από τη Γενική Γραμματεία του Αθλητισμού, τα οποία δικαιούται από τη στιγμή που είναι θεσμοθετημένα.

«Για να φτάσουμε τα χρήματα που παίρνει ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να δουλεύουμε από τη μέρα που γεννιόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα και όχι για μία, αλλά για τρεις ζωές» είχε δηλώσει στο παρελθόν η αρχηγός της ελληνικής ομάδας πόλο των γυναικών, Κική Λιόση.

Τα λόγια της αρχηγού αποδεικνύονται

και εμπράκτως, αν αναλογιστεί κανείς πως ο μηνιαίος μισθός των διεθνών μας από τις ομάδες τους δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ, τα οποία λαμβάνουν πολλές φορές με καθυστέρηση μηνών -όχι στη Βουλιαγμένη αλλά στον Ολυμπιακό- γεγονός που αποδεικνύεται από τις διαμαρτυρίες των πολιστριών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

5.000 ευρώ το πριμ που έχει λάβει ο Μορφέσης

Εάν ο Σάντος ως προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου αποφασίσει ακόμα κι αύριο αν βάλει τέλος στην προπονητική του καριέρα, σίγουρα θα έχει απόθεμα για να ανταπεξέλθει οικονομικά. Το ίδιο όμως, δεν ισχύει και για τον Γιώργο Μορφέση. Το 2010, ο Μορφέσης οδήγησε την ελληνική ομάδα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη, το καλοκαίρι έφτασε την Εθνική στην κορυφή, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, ενώ το περασμένο Σάββατο πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τι κι αν έχει γεμίσει με ασήμι και χρυσό, ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν μπορεί να πει ότι είναι πλούσιος. Πώς να το πει, άλλωστε, όταν είναι αδιόριστος από το 2009. Ο Γιώργος Μορφέσης είχε εργαστεί ως αναπληρωτής γυμναστής σε σχολείο από το 2005 έως το 2009. Έκτοτε δεν έχει διοριστεί.

Όσον αφορά στα πριμ από την Πολιτεία, τα μόνα χρήματα που έχει λάβει την τελευταία τετραετία είναι τα 5000 ευρώ για την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ωστόσο, ο ίδιος αισιοδοξεί: «Στην τελευταία βράβευση που είχαμε πάει, όταν μας τίμησε η ΕΟΕ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χάσουμε τα χρήματα, θα τα πάρουμε. Είμαι αισιόδοξος πως εντός των ημερών θα λάβουμε το πριμ για το ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ», δηλώνει ο Γιώργος Μορφέσης, που θέλει να βλέπει τη θετική πλευρά.

Όσον αφορά σε μία θέση στο δημόσιο, είτε μια άδεια για πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που κάποια περίοδο δίνονταν στους αθλητές που είχαν διακριθεί με την εθνική ομάδα, ο Γιώργος Μορφέσης ούτε κατά διάνοια μπορεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο απόκτησης των συγκεκριμένων προνομίων. «Με την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ δεν δικαιούνται οι προπονητές, απλά αν ήθελε η Πολιτεία να βοηθήσει θα μπορούσε τιμής ένεκεν να μου δώσει πρακτορείο και να με αφήσει να τραβήξω όλο το… ζόρι της εποχής».

Αναμονή πριμ από την Γενική Γραμματεία αλλά και την Ομοσπονδία

Ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χρυσό στο World

Keywords
Τυχαία Θέματα