Ο Μπόλονι έχει ξεκάθαρη πρόταση

Χαίρετε κύριοι

Ο ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη έζησε ένα βράδυ που θα μείνει στην ιστορία του. Η επιτυχία αυτή έκανε εκτός από ανθρώπους και οπαδούς της ομάδας και όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου χαρούμενους.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και κανένας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ όμως μετά τη νίκη επί της Τότεναμ κέρδισε πολλά αλλά πάνω απ' όλα απέφυγε ένα ιστορικό λάθος. Μετά την

ισοπαλία με την Κέρκυρα ο Μπόλονι φαινόταν πως θα παίξει την καρέκλα του την Κυριακή στα Γιάννενα. Ο Θέμης ξεκίνησε τη χτεσινή εκπομπή τονίζοντας πως η νίκη ήρθε γιατί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να χτυπήσει το παιχνίδι. Σίγουρα το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τον από τον κόσμο στις εξέδρες έφερνε προσδοκίες για να δοθεί μια μάχη όμως αυτές οι αποφάσεις ανήκουν στους προπονητές.

Σκεφτείτε στη θέση του Μπόλονι να βρισκόταν κάποιος προπονητής από το δικό μας ποδοσφαιρικό κόσμο, τύπου Κωστένογλου. Είναι δεδομένο πως θα άφηνε το παιχνίδι στο Λονδίνο (ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει πως αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Ρούμπιν προκρίνεται και δεν άλλαζε κάτι ούτε η ισοπαλία με την Τότεναμ) για να φυλάξει τον κώλο του την Κυριακή. Αυτές οι αποφάσεις όμως είναι πολλές φορές και ανθρώπινες. Βλέπεται ο Κωστένογλου και ο κάθε Κωστένογλου γνωρίζει πως του κάνουν χάρη καθως δεν δικαιολογείτε να βρίσκεται σε μια τέτοια θέση. Είναι λοιπόν υποχρεωμένος να κοιτάξει πως θα γαντζωθεί στην καρέκλα του καθώς ξέρει πως στην καλύτερη περίπτωση αν χάσει την δουλεία του να αναλάβει να σώσει καμιά ετοιμοθάνατη ομάδα. Γι' αυτόν το λόγω λοιπόν θεωρώ πολύ σημαντικό ο προπονητής να είναι πάνω από την ομάδα, να έχει δηλαδή μεγαλύτερη καριέρα από το ταβάνι του συλλόγου που προπονεί.

Ο Μπόλονι γνωρίζει καλά πως αν χάσει τη δουλειά του, ζημιά ο ΠΑΟΚ θα πάθει. Ο ίδιος έχει βγάλει καλά λεφτά από το ποδόσφαιρο και το όνομα που έχει αφήσει σε Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και στην πατρίδα του θα του ανοίξει σύντομα μια πόρτα. Οπότε δεν έχει κανένα λόγω να λειτουργεί φοβικά. Το πλεονέκτημα που σας ανέφερα είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή καθώς πάντα ο φόβος σε κρατάει πίσω από τις πραγματικές δυνατότητες. Αν πάμε λίγο πίσω θα θυμηθούμε τον Σάντος να αλλάζει στα ντέρμπι τα ακραία του μπακ. Επειδή οι Λίνο, Αραμπατζής έβγαιναν πιο πολύ στην επίθεση στις δύσκολες έδρες ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Κοντρέρας στα δεξιά και τον Σνάουτσερ αριστερά. Ο Μπόλονι όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν να χρησιμοποιήσει τον Σταφυλίδη.

Αν πάρουμε τα πράγματα συνολικά και αξιολογήσουμε τον Ρουμάνο τεχνικό από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα καταλήγουμε πως μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει ξεκάθαρη ποδοσφαιρική πρόταση η οποία δείχνει ένα δρόμο στον ΠΑΟΚ. Θυμίζει απλά πως ο Σάντος που έβαλε με τη δουλειά του τις βάσεις αποχώρησε το καλοκαίρι του 2010 δηλώνοντας κουρασμένος και παραδεχόμενος πως για τον ίδιο με τις συνθήκες που υπάρχουν ο ΠΑΟΚ έπιασε ταβάνι. Πιθανότατα να έχει και δίκιο στη ζωή όμως είσαι υποχρεωμένος για να πιάσεις τα όριά σου να κυνηγάς πάντα

Keywords
Τυχαία Θέματα