Ντόρτμουντ: Η πρωταθλήτρια χωρίς «αστέρια» (photos + video)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία Ντόρτμουντ χωρίς εγωισμούς και «αστέρια» με αποτέλεσμα να κάνει… κουμάντο στη Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Κάτι που αποδεικνύεται στο έπακρο κάθε χρονιά σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για να μπορέσει μία ομάδα να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται συνοχή και συλλογική προσπάθεια από όλους. Στη Γερμανία δεν τίθεται ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Αυτή είναι η Μπάγερν Μονάχου που έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους και έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην Ευρώπη.

Τα

τελευταία χρόνια όμως, οι Βαυαροί έχουν απέναντί τους μία… ενοχλητική αλάνθαστη Ντόρτμουντ. Πέρυσι, αρκετοί θεώρησαν πως η κατάκτηση του τίτλου από τους «κιτρινόμαυρους» ήταν μία… αναλαμπή όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με διάφορες ομάδες να κατακτούν τίτλους (Στουτγκάρδη, Βόλφσμπουργκ).

Έχοντας μπάτζετ περίπου μισό από αυτό της Μπάγερν Μονάχου και με το αστέρι της ομάδας, Νούρι Σαχίν να αποχωρεί πέρυσι, ο Γιούργκεν Κλοπ διατήρησε τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και η Ντόρτμουντ εντυπωσίασε εκ νέου φτάνοντας στη δεύτερή της συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου και όγδοη συνολικά στη Γερμανία.

Σπάει όλα τα ρεκόρ

Η νίκη των πρωταθλητών με 2-0 απέναντι στην Γκλάντμπαχ εκτός από την κατάκτηση του τίτλου, έφερε και νέο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα. Συγκεκριμένα. Έγινε η πρώτη ομάδα που διατήρησε το αήττητό της για 26 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Στόχος της στα τελευταία δύο παιχνίδια είναι να μαζέψει τέσσερις βαθμούς για να σπάσει όλα τα ρεκόρ συγκομιδής πόντων στο πρωτάθλημα. Αυτό, κρατάει από τη σεζόν 1998-1999, όταν οι Βαυαροί με 24 νίκες και έξι ισοπαλίες, έφτασαν τους 78 πόντους, ενώ ακόμα καλύτερη ήταν η σεζόν του 1971-72, που είχε 24 νίκες και επτά ισοπαλίες, μαζεύοντας όμως 55 πόντους, καθώς το σύστημα βαθμολογίας έδινε δύο βαθμούς στο νικητή.

Πέρυσι, η Ντόρτμουντ με 23 νίκες και έξι ισοπαλίες, έφτασε και πάλι τους 75 πόντους που βρίσκεται τώρα κάνοντας προσωπικό ρεκόρ. Αν καταφέρει να πάρει έστω μία νίκη θα ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση.

Μπάγερν Μονάχου (71-72)

34

24

7

3

55

Μπάγερν Μονάχου (98-99)

34

24

6

4

78

Ντόρτμουντ (11-12)

32

23

6

3

75

Ντόρτμουντ (10-11)

34

23

6

5

75

Το… μυαλό της

Η επιτυχία της Ντόρτμουντ είναι καθαρά έργο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός έχει κάνει εντυπωσιακά πράγματα, και ήδη βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με τους προπονητές που έχουν τις περισσότερες νίκες στην Μπουντεσλίγκα, με ποσοστό κατάκτησης βαθμών ανά παιχνίδι στο 1.99, ξεπερνώντας τον Ότμαρ Χίτσφελντ που έχει 1.85.

Έχοντας εξασφαλίσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές για το μέλλον όλα δείχνουν ότι η ομάδα της Βεστφαλίας μπορεί να δημιουργήσει τη δική της δυναστεία! Μόνο ο Σίντζι Καγκάβα δεν έχει συμβόλαιο μακριά από το 2013, ενώ από την επόμενη σεζόν στο σύλλογο θα βρίσκεται και το ασ

Keywords
Τυχαία Θέματα