Να... ʼταν Άρης, να ...γουστάρεις

Η μάχη των «χαμένων» πλέι οφ ξεκίνησε και μόνο οι ίδιοι πρωταγωνιστές μπορούν να καταλάβουν τι είδους κέρδη μπορούν νʼ αποκομίσουν από αυτά.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη σε μια μάχη που στα χαρτιά φαντάζει ως ένα κλασικό ελληνικό ντέρμπι, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι μια... δυστυχία. Και μάλιστα με τα όλα της. Οι «πράσινοι» θα ήθελαν να συναντήσουν σθεναρή αντίσταση, να τα βρουν λίγο σκούρα και να πιεστούν,

λίγο πριν τη μεγάλη μάχη του final 4 της Πόλης. Παρʼ όλα αυτά, ο θεός του πολέμου, ο Άρης, μπαίνει στον στίβο μάχης με κομμένα τα φτερά και τα όνειρα. Οι Θεσσαλονικείς, δυστυχώς για το ελληνικό μπάσκετ, έχουν μείνει με τη φανέλα και την τρέλα του κόσμου τους, διότι κατά τʼ άλλα το μόνο που θα τους λυτρώσει είναι να ολοκληρωθεί το φετινό μαρτύριο.

Από την άλλη και ο Παναθηναϊκός τι φταίει; Οι προπονήσεις του είναι χωρίς υπερβολή δύο στάδια πιο δύσκολες από τα επερχόμενα ματς. Τι απαίτηση, όμως, μπορεί να ʽχεις από μια ομάδα που θα πάει και θα ʽρθει με το πούλμαν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας να δώσει δύο παιχνίδια με τον Πρωταθλητή Ευρώπης σε ένα 48ωρο. Προφανώς καμία.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το ...σκούπισμα είναι θέμα ωρών, αφού το Σάββατο το απόγευμα θα έχει τελειώσει η προημιτελική φάση, εκτός συγκλονιστικού και φοβερού απροόπτου. Ακολουθεί λογικά ο Κολοσσός, που έκανε χαλαρά το 1-0 με την Καβάλα και δεδομένα θα είναι σε καλύτερη μοίρα από τον Άρη. Παρʼ όλα αυτά πόσο υψηλά εμπόδια μπορεί να βάλει στους «πράσινους»;

Όλα δείχνουν τελικά πως η προημιτελική και η ημιτελική φάση των πλέι οφ θα ολοκληρωθούν πριν βρει ο Απρίλης. Έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα 10ημερο να προετοιμαστεί για την μητέρα των μαχών κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Θα έχει δώσει, ωστόσο, ένα, το πολύ δύο σοβαρά τεστ μέχρι να κονταροχτυπηθεί με τη ρωσική αρκούδα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι πολλά. Να «καταργηθεί» η προημιτελική φάση, που κοστίζει κιόλας; Να μειωθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης και να βγαίνει ο νικητής στις δύο νίκες και όχι στις τρεις που είναι τώρα; Νʼ αλλάξει όλο το σύστημα διεξαγωγής; Τι να πούμε εμείς, ας κάτσουν και ας τα βρουν οι ομάδες μεταξύ τους. Ας αποφύγουν την επόμενη σεζόν αυτή τη «ξεπέτα» και ας βρουν μια λύση, πριν κλάψουμε όλοι πάνω από ένα άψυχο κουφάρι του μπάσκετ.

ΥΓ: Έτσι όπως ταξιδεύει ο Άρης, δε γίνονται τα ματς στον Καραβόμυλο, που είναι και τα μπιφτέκια του Λατζούνη; Βολεύει. Δεν πειράζει να κάνουμε και λίγη πλακίτσα. Δύσκολες μέρες περνάμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα