Να' σαι καλά βρε Τζόρντι, γελάσαμε πρωί- πρωί

Μόλις ενημερωθήκαμε για την είδηση της Euroleague σχετικά με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο φετινό NBA- EUROPE LIVE γελάσαμε με την ψυχή μας.

Όχι τόσο για την παρουσία των Μπόστον Σέλτικς και των Ντάλας Μάβερικς αλλά για τις ομάδες που παρουσιάζονται ως... TOP στην Euroleague.

Δεν

είναι άλλες από την Άλμπα Βερολίνου, τη Φενέρμπαχτσε και την Αρμάνι Μιλάνο. Αυτές κατά τον Τζόρντι Μπερτομέου είναι οι... TOP ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη διοργάνωση στη «συνάντηση των δύο κόσμων».

Πάμε να τις δούμε τις... ΤΟΡ ομάδες μία προς μία μήπως και καταφέρουμε να κατανοήσουμε τη λογική;

Η Άλμπα Βερολίνου αποτελεί το... αγαπημένο παιδί της διοργάνωσης και του Μπερτομέου. Κάθε χρόνο πέφτει κλάμα χωρίς τελειωμό επειδή οι Βερολινέζοι δεν μπορούν να «σπάσουν» την κυριαρχία της Μπάμπεργκ στη Γερμανία! Όταν δε κατάφεραν να μπουν στους ομίλους (και δεν... αποκλείστηκαν από το Μαρούσι όπως το 2010) κυριαρχούσε νέα... αγωνία από τη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να καταφέρει η Άλμπα να περάσει στους «16»... Κάποια χρονιά αυτή την επιθυμία την «πλήρωσε» η Μπανταλόνα.

Φέτος, βεβαίως, η TOP (σε ποιό επίπεδο;) Euroleague team, Άλμπα βρέθηκε στους ομίλους... κανονικότατα και με το νόμο από το «παράθυρο»! Με wild card δηλαδή. Επειδή όμως το Βερολίνο είναι ενδιαφέρουσα αγορά, η O2 Arena είναι γεμάτη, γενικότερα η Γερμανία σε λίγα χρόνια θα βρίσκεται στην κορυφή σε ό,τι αφορά στη δυναμική των ευρωπαϊκών Λιγκών, ο Μπερτομέου διάλεξε την Άλμπα. Μιά λογική μπορούμε να βρούμε... Όχι όμως και να χαρακτηριστεί ΤΟΡ!

Πάμε στο Μιλάνο... Μιλάμε για ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς με τα χρήματα του Αρμάνι λειτουργεί η ομάδα και χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα. Από αγωνιστικής πλευράς το Μιλάνο βρίσκεται μάλλον σε μετριότατα επίπεδα ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον του κοινού τα πράγματα είναι τραγικά. Η Αρμάνι βρίσκεται σταθερά στις τελευταίες θέσεις της Euroleague σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια! Κάποια λογική λοιπόν στο να χαρακτηριστεί ΤΟΡ δεν μπορούμε να βρούμε!

Και η Φενέρμπαχτσε στο τέλος. Καλά, στην περίπτωση αυτή βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε. Οι Τούρκοι έχουν επενδύσει σημαντικά στο μπάσκετ, προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή, βάζουν ακόμα περισσότερα χρήματα για τη νέα σεζόν και βέβαια ο Μπερτομέου τους βοηθά. Η Φενέρ δεν είναι... ΤΟΡ Euroleague team (όπως παρουσιάζεται) αλλά κάνει βήματα ανόδου, η επένδυση που έχει γίνει είναι τεράστια, το γήπεδό της είναι εξαιρετικό και γεμάτο, η Τουρκία γενικά ενδιαφέρεται για το μπάσκετ, ασχολείται κι επενδύει. Επαναλαμβάνω όμως ότι ακόμα δεν υπολογίζεται στο κορυφαίο επίπεδο...

Το προτιμότερο για τον Μπερτομέου θα ήταν να δώσει την ονομασία «markets» και όχι «teams» μήπως και πέσει μέσα... Αν και το Μιλάνο δεν δικαιολογεί ούτε αυτό το χαρακτηρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα