Μόνο η ΤΣΣΚΑ μπορούσε...

O Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει το 4/4 στη φετινή Ευρωλίγκα μετά την ήττα του από την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά η ήττα δε σημαίνει τίποτα σε βαθμολογικό επίπεδο κι απλώς απομακρύνθηκε ο Παναθηναϊκός

από την πρώτη θέση.

Μιά δεύτερη ανάγνωση πάντως, αν ξεφύγουμε από τα βαθμολογικά πλαίσια, φέρνει πολλά πράγματα στην επιφάνεια. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα βέβαια ήταν σε θέση να τα διαπιστώσουν.

Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε σωστό πλάνο απέναντι στην πλέον ποιοτική και «γεμάτη» ομάδα της Ευρωλίγκα, άλλωστε η ΤΣΣΚΑ είναι φέτος φαβορί για τον τίτλο και... φόβητρο ταυτόχρονα για όλες τις ομάδες. Ήταν διαβασμένος στην άμυνα, ανίχνευσε τις αδυναμίες των Ρώσων και δούλεψε σωστά. Πήραν οι παίκτες του αυτοπεποίθηση από την άμυνα κι έχτισαν μιά καλή διαφορά στον αγώνα, απέναντι σε μιά ομάδα που είχε τη δυνατότητα να αλλάζει όπως και... όποτε ήθελε 12 παίκτες υψηλού επιπέδου. Μιά ομάδα με εμπειρία, με ποιότητα, με παίκτες που διαθέτουν μπόι και σπουδαία αθλητικά προσόντα.

Την ώρα που το πλάνο του Ομπράντοβιτς λειτουργούσε ο Γιόνας Καζλάουσκας είχε τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές με το ρολόι (πείτε ό,τι θέλετε, ο Λιθουανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου) και να ποντάρει στα σπάνια αθλητικά προσόντα και το ταλέντο των παικτών του. Όπως επίσης και στην πληθώρα προσωπικοτήτων που διαθέτει η ΤΣΣΚΑ.

Το θέμα ήταν κατά πόσο θα άντεχε ο Παναθηναϊκός κι όταν ο Διαμαντίδης άρχισε να φορτώνεται με φάουλ (συν την απώλεια του Τσαρτσαρή που προέκυψε όταν ο διεθνής φόργουορντ τραυματίστηκε) τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Οι Ρώσοι ύψωναν τα πελώρια χέρια τους και... χανόταν ο ουρανός, ήταν περισσότερο «φρέσκοι» (λόγω ποσότητας και ποιότητας) και όταν ο Λιθουανός τεχνικός της ΤΣΣΚΑ αποφάσισε να σταματήσει τις «δημόσιες σχέσεις» για να τους έχει όλους ευτυχισμένους και ο Κιριλένκο «κάλπαζε» η ΤΣΣΚΑ άλλαξε τη μορφή του αγώνα.

Ο Καζλάουσκας άφησε στον πάγκο τον Τεόντοσιτς (στον οποίο... επιτίθονταν συνεχώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού) και ο Αλεξέι Σβεντ άλλαξε το ρυθμό. Ο Κιριλένκο και ο Κριάπα έκαναν σπουδαία δουλειά, ο Σισκάουσκας ήταν εξαιρετικός στο εκτελεστικό κομμάτι κι ανέλαβε δράση και η... βενζίνη άρχισε να τελειώνει. Ο Παναθηναϊκός είχε ηρωισμό (όπως ο Καϊμακόγλου που είναι το τρανταχτό παράδειγμα) αλλά όχι και δυνάμεις. Και για να ακριβολογούμε η ΤΣΣΚΑ είχε το... κάτι παραπάνω που της ήταν αρκετό για να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ πιστοποιώντας ότι είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Και το λέμε αυτό διότι η οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκα δεν θα νικούσε στο ΟΑΚΑ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Μόνο η ΤΣΣΚΑ μπορούσε και το έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα