Μόνο έτσι θα γλίτωνε

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν φορές που δεν κερδίζει ο καλύτερος. Αυτός που θέλει περισσότερο ένα παιχνίδι, που κυριαρχεί απόλυτα μέσα στο γήπεδο. Πολλές φορές κερδισμένος βγαίνει απλά ο πιο τυχερός, αυτός που παίρνει τα «κουκούτσια», αυτός που έχει όλες τις συγκυρίες με το μέρος του. Αυτό είδαμε στο ΟΑΚΑ και νομίζω πως ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφύγει ο ΟΣΦΠ την ήττα…

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, η κουβέντα γινόταν για την ποιότητα της ομάδας του Βαλβέρδε.

Αυτή δεν αμφισβητείται, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Σε ένα ντέρμπι, πέραν από τη ποιότητα είναι σημαντικό το πάθος, η θέληση για νίκη, η δύναμη, ο τσαμπουκάς, ο ενθουσιασμός. Στοιχεία που περίσσευαν στην ΑΕΚ και υπερκάλυπταν την όποια ποιοτική διαφορά είχε ο αντίπαλος. Και στο τέλος, αν η ΑΕΚ μένει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, στον Πειραιά πρέπει να κάνουν…πάρτι που δεν έφυγαν ηττημένοι.

Ο Κωστένογλου είχε διαβάσει άριστα τον αντίπαλο και η ομάδα του ήταν προγραμματισμένη θαρρείς από ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά τη διάρκεια του ματς. Ηξερε ποια ήταν τα δυνατά όπλα του ΟΣΦΠ, τον κλείδωσε με την υπεροπλία στο κέντρο, έδειχνε ξεκάθαρα πως θέλει περισσότερο τη νίκη. Αλλά η μπάλα παίζει τρελά παιχνίδια. Την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» έκλειναν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, ήρθε μια κόντρα για να δώσει προβάδισμα στον ΟΣΦΠ κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Εκεί φάνηκαν και τα σημαντικά ψυχικά αποθέματα που είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Πέραν από ένα διάστημα που ψάχνονταν μέσα στο γήπεδο, χωρίς και πάλι ο αντίπαλος να μπορεί να τους κάνει κάποια ευκαιρία, η Ενωση κυριάρχησε. Εψαξε το γκολ, πέτυχε την ισοφάριση με ένα απίστευτο τέρμα του σούπερ Λεονάντο, ζήτησε και την απόλυτη ανατροπή στο ημίχρονο, εκεί που στερήθηκε τον Γκουντγιόνσεν (στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά με την απώλεια του Ισλανδού, ήταν αναμενόμενο να υπάρξει συντηρητικό παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι πάντως, ο Κωστένογλου υπερίσχυσε τακτικά του Βαλβέρδε και η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό του ματς. Δεν έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν δέχτηκε καμία. Αν μάλιστα δεν υπήρχε και δεύτερος αναγκαστικός τραυματισμός, είναι προφανές πως θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση για να πάρει τη νίκη.

Ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, είχε και ο Κωνσταντινέας. Οι πολλές και υπερβολικές κάρτες στο ξεκίνημα, ήταν επόμενο να αλλάξουν τις ισορροπίες. Σηκώνει πολύ κουβέντα δηλαδή, πως θα εξελισσόταν η φάση του γκολ του Μιραλάς, αν ο Μανωλάς δεν ήταν «ευνουχισμένος» με κάρτα από μια φάση που κανείς δεν κατάλαβε ποιο ήταν το πρόβλημα.

Η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει πολλά από το παιχνίδι. Πρώτα απ’ όλα, την απίστευτη ποιότητα του Βάργκας, έναν παίκτη που δείχνει πως μπορεί να κάνει την διαφορά. Την συνεχόμενη…σεληνιασμένη κατάσταση του Λεονάρντο, που βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι. Ακόμα, την εξαιρετική παρουσία των ακραίων μπακ, το δέσιμο των Μανωλά και Κάλα. Υ.Γ.: Τεράστια απώλεια για την ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο σοβαρός τραυματισμός του Γκουντγιόνσεν. Δεν περισσεύουν τέτοιοι παικταρά

Keywords
Τυχαία Θέματα