Μαυρομάτης: «Να αποφεύγονται οι αφορισμοί»

18:03 1/4/2012 - Πηγή: OnSports

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης αναφέρθηκε στις εθνικές των νεανίδων και των εφήβων, με αφορμή το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους.

Στη Βουλγαρία οδεύει σήμερα (1/4) η εθνική νεανίδων, στην Αλεξανδρούπολη η εθνική εφήβων προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης,

αναφερθείς στο συγκεκριμένο θέμα, είπε:

«Οι Εθνικές ομάδες Νεανίδων - Εφήβων έχουν σημαντική αποστολή την εφετινή χρονιά αγωνιζόμενες στα προκριματικά με φόντο τα τελικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για τις ίδιες ομάδες που εκπροσώπησαν επάξια το ελληνικό βόλεϊ την περασμένη χρόνια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στις ηλικίες Παίδων και Κορασίδων αντίστοιχα. Έχουν δείξει ότι μπορούν να προκριθούν και να διακριθούν στα τελικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται σε μια κρίσιμη για τις σχολικές υποχρεώσεις τους ηλικία και γι' αυτό η Ομοσπονδία αντιμετώπισε με κατανόηση και σε συνεννόηση με τους γονείς, όλες τις περιπτώσεις των παιδιών που χρειάστηκε να επιτραπεί η απουσία τους από αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους κάποιοι που βιάζονται μερικές φορές να ασκήσουν κριτική για τις επιλογές των Ομοσπονδιακών προπονητών, το έργο των οποίων πάντοτε κρίνεται συνολικά στην ολοκλήρωση του κάθε κύκλου των Εθνικών ομάδων. Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, λοιπόν, όλοι μας, τόσο όσοι έχουν ειδικές γνώσεις, όσο και εκείνοι που δεν έχουν -και κυρίως αυτοί- εάν θέλουμε πραγματικά να συμβάλλουμε στην προσπάθεια των παιδιών και των προπονητών τους να αποφεύγουμε τους αφορισμούς.

Η ΕΟΠΕ από την πλευρά της καταβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να προσφέρει ό,τι είναι δυνατό σε αυτές τις Εθνικές παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες - γι’ αυτό και μέρος της προετοιμασίας γίνεται με τη φιλοξενία σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία- και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το σύνολο των αθλητών - αθλητριών, προπονητών και στελεχών των ομάδων αυτών.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα