Μας έφαγαν τα παιχνίδια εντυπώσεων!

Ο Παναθηναϊκός δίνει μια τίμια, αντρίκεια μάχη για το πρωτάθλημα. Κι εδώ που έχει φτάσει αυτή η ομάδα, κακά τα ψέματα, ακόμη και να χάσει τον τίτλο επιτυχημένη είναι. Επειδή πολύ απλά δεν έχει λεφτά, δεν έχει τις λύσεις που αρμόζουν στο μέγεθός της (όχι ποιοτικά αλλά ποσοτικά) και μοιάζει ένα σύνολο που παλεύει μόνο του απέναντι σε όλους και σε όλα, με πέτρες και ξύλα απέναντι σε πυρηνικά όπλα.

Την ίδια ώρα η ιστορία της UEFA αγχώνει, προβληματίζει

και δίχως άλλο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα οδηγηθούμε στο μεγαλύτερο κάζο της «πράσινης» ιστορίας, με έναν πιθανό αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω οφειλών. Οκ, τα μηνύματα που ήρθαν απ’ την ομοσπονδία είναι θετικά καθώς τα λεφτά που πρέπει να συγκεντρωθούν μέχρι τέλος Μάρτη είναι λιγότερα απ’ ότι αρχικά πιστεύαμε όλοι, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός που έχει... αχρωματοψία στο χρώμα του ευρώ, δεν είναι σίγουρο πως θα την βρει την λύση.

Το χειρότερο στην όλη υπόθεση είναι πως έχει ξεκινήσει ένα νέο γαϊτανάκι εντυπώσεων. Αναφορικά με το ποιος φταίει γι’ αυτή την κατάσταση. Ο Βαρδινογιάννης; Οι πολυμετοχικοί; Και το επικοινωνιακό παιχνιδάκι καλά κρατεί. Συγγνώμη κιόλας αλλά αυτή τη στιγμή... στα παλιά μας τα παπούτσια το ποιος φταίει. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα, τι γίνεται αύριο. Οι ώρες είναι κρίσιμες για να αναλωνόμαστε σε διάφορες κόντρες που δεν οδηγούν πουθενά. Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες. Σαφώς και υπάρχουν θέματα που αφορούν το παρελθόν τα οποία πρέπει να ξεκαθαριστούν. Όμως, όταν δεν έχεις να φας θα ψάξεις να βρεις κάτι να βάλεις στο στόμα σου για να επιβιώσεις και δεν θα τσακώνεσαι με κάποιον άλλο για το ποιος είχε φάει μια πατάτα παραπάνω πριν μια εβδομάδα όταν το τραπέζι σου ήταν γεμάτο!

Δόξα τω θεώ, ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κρίση, έχει λογική και κυρίως έχει πολύ μυαλό. Συν τοις άλλοις, το ότι βρισκόμαστε στην εποχή που τίποτα δεν μένει κρυφό για πολύ καιρό, έχουμε την εντύπωση πως πρέπει ο κάθε φίλος του «τριφυλλιού» να αποφασίσει ο ίδιος το ποιος φταίει για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ομάδα. Δεν χρειαζόμαστε εμείς για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε. Η γνώμη είναι δική σας και κυρίως εσείς θα διαμορφώσετε άποψη αναφορικά με το ποιος πραγματικά βοήθησε την ομάδα, είτε οικονομικά είτε ηθικά. Όλα αυτά όμως, μπορούν να περιμένουν.

Επειδή όπως προείπαμε, προέχουν άλλα ζητήματα. Το ίδιο σοβαρά, το ίδιο κρίσιμα. Πρώτα απ’ όλα η ιστορία της UEFA και φυσικά η ιστορία του πρωταθλήματος, που πέρα από το ηθικό κομμάτι (θα μιλάμε για την πιο μάγκικη κατάκτηση τίτλου στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος) θα λύσει το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού προβλήματος, με τα 20 εκατ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία από την απ’ ευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Μην αποσπάμε την προσοχή μας λοιπόν από τα τωρινά προβλήματα. Όσα έγιναν στο παρελθόν, μπορούν να περιμένουν έστω και λίγο. Άλλωστε, η αλήθεια ποτέ δεν μένει κρυφή. Αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται. Και ξαναλέμε, η απόφαση για το ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση, ανήκε

Keywords
Τυχαία Θέματα