Μαρκάνο: «Θα ανανέωνα το συμβόλαιό μου»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία των «ερυθρόλευκων» με τη Βιγιαρεάλ, εμφανίστηκε ο Ιβάν Μαρκάνο.

Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» και μεταξύ άλλων αρνήθηκε ότι είναι το αγαπημένο παιδί του Ερνέστο

Βαλβέρδε, ενώ έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης στο Champions League.

Η συνέντευξη του Ιβάν Μαρκάνο:

-Τι σου είπε ο Βαλβέρδε πριν έρθεις στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;«Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια, μου είπε ότι θα παίξουμε στο Champions Leage και ότι με υπολογίζει. Από την αρχή το πήρα πολύ ζεστά».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο;«Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Τα παιχνίδια που κερδίσαμε, τα πήραμε δύσκολα, περισσότερο από όσο περίμενα. Αυτό το θέμα με τις άγνωστες ομάδες, μας αναγκάζει να χάνουμε τους ρυθμούς μας. Δεν μου έχει τύχει να παίξω σε πρωτάθλημα, χωρίς να ξέρω όλους τους αντιπάλους μου».

-Λένε ότι είσαι το αγαπημένο παιδί του Βαλβέρδε. Είναι αλήθεια;«Δεν είναι αλήθεια αυτό. Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Εκτός προπονήσεων δεν μιλάω ποτέ μαζί του. Σε άλλα ματς παίζω, σε άλλα ματς δεν παίζω».

-Στην Ισπανία έχουν γράψει ότι μετά τον Γκουαρντιόλα θα μπορούσε να δουλέψει στην Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε. Το πιστεύεις;«Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει στην Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε. Αυτοί που το έγραψαν εννοούν ότι είναι προπονητής του ίδιου στιλ με τον Γκουαρντιόλα και αυτό ισχύει. Η φιλοσοφία τους βασίζεται σε τρεις άξονες. Υψηλός ρυθμός, κατοχή της μπάλας και πίεση στον αντίπαλο όταν χάνεται η μπάλα».

-Πως είναι να αγωνίζεσαι δανεικός σε μια ομάδα; Έχεις άγχος να αποδείξεις ότι αξίζεις να σε αγοράσουν;«Δεν νιώθω πιο νευρικός μέσα στο γήπεδο. Απλώς δεν ξέρω στο τέλος της χρονιάς αν θα συνεχίσω να είμαι εδώ».

-Αν σου έλεγαν να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου αύριο το πρωί, θα το έκανες;«Η ανανέωση δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, ασφαλώς. Έχει να κάνει με τη συμφωνία της Βιγιαρεάλ με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ νωρίς, αλλά περνάω πολύ καλά εδώ και θα το έκανα».

Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός με την ΑΕΚ, μπορεί να αλλάξει εντελώς πρόσωπο μέσα σε λίγες μέρες;«Με την ΑΕΚ κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι, ευτυχώς δεν χάσαμε. Στο Champions League όλα είναι διαφορετικά. Αλλάξαμε ήδη... τσιπ».

-Το ματς με τη Ντόρτμουντ είναι ματς χωρίς αύριο;«Αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση πρέπει να κερδίσουμε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για μας».

-Η άμυνα ή η επίθεση κερδίζουν τέτοια παιχνίδια;«Ως τώρα η ομάδα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Σε ελάχιστα ματς δεν θα σκοράρουμε, οπότε, είμαι και αμυντικός, μην το ξεχνάτε. Θεωρώ ότι αν δεν δεχθούμε γκολ, θα πάρουμε το ματς».

-Ο Τύπος και ο κόσμος σε θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα με την Άρσεναλ. Η κριτική που δέχθηκες ήταν υπερβολική ή δίκαιη;«Η κριτική που μου ασκήθηκε, δεν μπορεί να ήταν ένα ψέμα. Ήμουν μέσα στις φάσεις των δύο γκολ. Υπήρχε μερίδιο ευθύνης δικό μου. Τα δύο λά

Keywords
Τυχαία Θέματα