Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος πίσω από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο (photos+videos)

Η τρίτη συνεχόμενη βράβευσή του με την «Χρυσή Μπάλα» δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος είναι ο καλύτερος στον κόσμο σήμερα. Όμως ο Λίο Μέσι δεν έφθασε ως εκεί μόνο χάρη στις ντρίμπλες του. Η προσωπικότητά του και η στήριξη από την οικογένειά του είναι εξίσου μοναδικές.

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

«Σας διαβεβαιώ, θα πάρει την Χρυσή Μπάλα και θα παραμείνει ο καλύτερος. Έχω δει ελάχιστους παίκτες με τον δικό του χαρακτήρα». Τάδε έφη Πεπ Γκουαρντιόλα το 2009. Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύθηκε όντως με

τη Χρυσή Μπάλα εκείνη τη χρονιά. Και την επόμενη. Και τη μεθεπόμενη. Η χθεσινή, τρίτη συνεχόμενη βράβευσή του ως κορυφαίου παίκτη στον κόσμο για τη χρονιά που πέρασε, σήμανε την ισοφάριση του ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί (από 3, αλλά όχι συνεχόμενες, Χρυσές Μπάλες έχουν και οι Κρόιφ και Φαν Μπάστεν). Αλλά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του. Ο Λιονέλ Μέσι παραμένει ο ίδιος: πράος, μειλήχιος, φιλικός, συγκεντρωμένος, κάπως συνεσταλμένος, σίγουρα όμως αποφασιστικός. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ κανείς, είτε πρόκειται για συμπαίκτη, είτε για αντίπαλο, είτε για προπονητή δικό του ή άλλης ομάδας, δεν έχει πει κακή κουβέντα γι’ αυτόν.

Με μια μόνο εξαίρεση: Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2008, ο Ντιέγκο Μαραντόνα τον κατηγόρησε ότι του λείπει η προσωπικότητα και ότι θα πρέπει επιτέλους να μεγαλώσει. Ο Ντιέγκο είχε βιαστεί, όμως, για μία ακόμη φορά. Μίλησε σκληρά για τον Λίο Μέσι, όταν φάνηκε κάποια στιγμή πως η Μπαρτσελόνα δεν θα τον άφηνε να ταξιδέψει με την Εθνική Αργεντινής στο Πεκίνο. Τού φόρτωσε την απροθυμία να τα βάλει με τους παράγοντες του συλλόγου του, την αναποφασιστικότητα να απαιτήσει αυτό που ο ίδιος ο Μέσι σε δηλώσεις του έλεγε ότι ποθούσε πολύ: ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Αλλά είπαμε, ο Ντιέγκο είχε βιαστεί –όχι και πολύ πρωτότυπο- να μιλήσει. Λίγες μέρες μετά ο Μέσι έπειθε τον καινούργιο, τότε, προπονητή του, τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον αφήσει να πάει στο Πεκίνο, όπου και θα οδηγούσε την Εθνική Αργεντινής σε ένα μεγαλειώδες τουρνουά και, τελικά, στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Μαραντόνα έκτοτε έχει μόνο τα καλύτερα να πει για τον Μέσι (φυσικά και την φράση «είναι ο διάδοχός μου», αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει κατάχρηση στο να χρίζει «επόμενους Μαραντόνα»), ενώ ο Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους πιο καλούς του φίλους. Η σχέση των δύο ανδρών αποδεικνύεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα ευτυχών συγκυριών που έχει γεννήσει την Μπαρτσελόνα της εποχής μας, την πιο εντυπωσιακή ποδοσφαιρική ομάδα όλων των εποχών.

Η προσωπική του ζωή

Ο Μέσι είναι πια σχεδόν 25 ετών, αλλά αν αναλογισθεί κανείς ότι παίζει ποδόσφαιρο στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα από τα 17 του, θα καταλάβει ότι είναι πολύ πιο ώριμος απ’ όσο λέει η ηλικία του. Είναι τόσο ώριμος, που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, συνεπής στις προβλέψεις ουκ ολίγων θρύλων του ποδοσφαίρου ότι το πεπρωμένο του είναι να γίνει ανώτερος ακόμη και των Μαραντόνα και Πελέ. Κι αυτό, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο των εξαντλητικών αγώνων, του τεράστιο

Keywords
Τυχαία Θέματα