Κυριακοπούλου: «Από μικρή ήθελα να γίνω πρωταθλήτρια»

19:42 2/7/2012 - Πηγή: OnSports

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν έκρυψε τη χαρά της για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι, τονίζοντας ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα βρίσκεται ψηλά γιατί οι ίδιοι οι αθλητές αντέχουν...


Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κυριακοπούλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Φυσικά και υπήρχε στο μυαλό μου το μετάλλιο. Δεν υπάρχει αθλητής που να μην το σκέφτεται. Προσωπικά, ξεκίνησα να το σκέφτομαι πιο πολύ όταν μπήκα στον τελικό.

Από μικρή ήθελα να γίνω πρωταθλήτρια. Όταν

φανταζόμουν κάτι τέτοιες στιγμές, σίγουρα δεν είναι όπως είναι τώρα. Με ρωτούσε η μητέρα μου «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και της απαντούσα «πρωταθλήτρια». Όταν είσαι πιο μικρός δεν σου περνά από το μυαλό ότι θα ζήσεις τόσο έντονες στιγμές. Για να φτάσει ένας αθλητής μέχρι εδώ έχει περάσει πολλά, έχει δουλέψει πολύ, περνάει αρκετές στεναχώριες. Εγώ προερχόμουν από μια εγχείριση σοβαρή και είχα στο μυαλό μου αν θα επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν. Γενικά εμείς οι αθλητές έχουμε αρκετά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Δεν ήθελα όμως να μπω σε αυτή την διαδικασία και προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να ξεπεράσω τα προβλήματα.

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν σκέφτεσαι τα προνόμια. Φυσικά και είναι λιγότεροι αυτοί που ασχολούνται με τον στίβο. Όσο περνά ο χρόνος τόσο λιγοστεύουμε. Αν έρθει ένα κορίτσι και με ρωτήσει αν αξίζει τον κόπο να ακολουθήσει τον δρόμο που διάλεξα εγώ, θα την ρώταγα αν αρχικά της αρέσει κι αν είναι έτοιμη να τα δώσει όλα. Στην συνέχεια αν έχει την υπομονή και την θέληση να φτάσει ψηλά. Μόνο αν σου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις.

Ο αθλητισμός στην Ελλάδα βρίσκεται ψηλά γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι αντέχουν. Οι αθλητές στο εξωτερικό έχουν άλλη αντιμετώπιση. Έχουν γήπεδα για να προπονούνται που εμείς δεν θα δούμε ποτέ εδώ. Για αυτό λέμε πως ακόμα και το όριο να πιάσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι διπλή επιτυχία.

Εγώ είμαι Ελληνίδα, αγαπώ την χώρα μου, χάρηκα πολύ που πήρα αυτό το μετάλλιο και δεν θα έφευγα ποτέ από την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα