Κρίμα ρε Ατρόμητε, κρίμα…

21:27 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ μόνο στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Φυτανίδη πάνω στον Κουίνσι. Όμως, δεν ήταν αυτά τα βασικά συμπεράσματα απ’ το πρώτο ματς των «πράσινων» στα πλέι οφ. Η εικόνα του Ατρόμητου, πραγματικά λύπησε τους πάντες.

Ο λόγος απλός. Μιλάμε για μια ομάδα που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που έχει αποδείξει φέτος σε όλη τη χρονιά, πως είναι μακριά από σκοπιμότητες

και μακριά απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε… αντιποδόσφαιρο. Στο ΟΑΚΑ όμως, ανήγαγε το αντιποδόσφαιρο σε επιστήμη! Τραυματισμοί… μουσαντένιοι, κλωτσιές στο… ψαχνό και πάει λέγοντας. Η κούραση του απ’ τον τελικό κυπέλλου δεν αποτελεί δικαιολογία. Και συν τοις άλλοις, το πιο τραγικό της υπόθεσης ήταν το γεγονός πως στο πρώτο μέρος έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι οι Περιστεριώτες. Μπορούσαν λοιπόν να πάρουν τον βαθμό αντρίκεια και όχι να τον «κλέψουν».

Από εκεί και πέρα, η εξήγηση για την… μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος, είναι απλή. Οι αλλαγές του Φερέιρα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν χρειαζόταν να είναι αλλαγές, αλλά να ξεκινήσουν βασικοί τόσο ο Κουίνσι όσο και ο Καραγκούνης. Ειδικά απ’ τη στιγμή που αμφότεροι τα είχαν πάει εξαιρετικά και με τον Παναιτωλικό, ενώ είναι εμφανές πως ο Κατσουράνης διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και ο Κλέιτον δεν μπορεί να αγωνιστεί ως μέσα αριστερά στα χαφ σε ένα σύστημα 4-3-3.
Όπως και να έχει, με το πάθος, την ποιότητα και την φαντασία τους, άλλαξαν ριζικά την εικόνα του Παναθηναϊκού. Μιας ομάδας που ήταν για να την λυπάσαι στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο κάλλιστα μπορεί να παραπονιέται το «τριφύλλι» ότι η τύχη και ο… Κουκουλάκης του στέρησαν την νίκη.

Μια νίκη που ουσιαστικά θα του έδινε το… μισό εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Και πάλι φαβορί είναι οι «πράσινοι», βεβαίως, απλά χθες κατάλαβαν ότι η δουλειά τους δεν θα είναι και τόσο εύκολη. Αν λοιπόν αντιμετωπίζουν τα ματς με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το πρώτο 45λεπτο κόντρα στον Ατρόμητο, τότε θα δίνουν το δικαίωμα στον κάθε Κουκουλάκη να τους στερεί πέναλτι που θα δικαιούνται, όπως αυτό που έγινε πάνω στον Κουίνσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα