Κοντιζάς: «Στόχος μου το πανελλήνιο ρεκόρ»

Ψηλά έχει θέσει τον πήχη ο Μιχάλης Κοντιζάς, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στόχος του δεν είναι άλλος από το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο 17χρονος κολυμβητής του Εθνικού Πειρειά αγωνίστηκε στα 50, τα 100 και τα 200 μέτρα ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, που διεξήχθη στην Αμβέρσα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Όπως παραδέχθηκε με συνέντευξή του στην ΚΟΕ, μετά την

τριπλή κατάρριψη του ατομικού ρεκόρ του στα 50μ. ύπτιο θέλει να πετύχει και νέο πανελλήνιο ρεκόρ: «Η κούρσα που πραγματοποίησα το πρωί και πέτυχα ατομικό ρεκόρ 26.87 με ανέβασε ψυχολογικά. Στον ημιτελικό κατάφερα να πέσω κι άλλο, στο 26.33. Πριν από τον τελικό ένιωθα πολύ καλά. Μάλιστα, συζητούσα με τον κ. Αθυμαρίτη και του είχα πει ότι θα τερματίσω με 26.30. Το είχα πιστέψει κι έτσι έγινε. Τα πήγα πολύ καλά και έκανα νέο προσωπικό ρεκόρ. Στόχος μου είναι του χρόνου να πέσω κάτω από 26.00 και να καταρρίψω και το πανελλήνιο ρεκόρ». Είπε ακόμα…

Για τη συμμετοχή του στα 100μ. ύπτιο: «Περίμενα καλύτερη εμφάνιση στους πρωινούς προκριματικούς. Ωστόσο, κατάφερα να περάσω στην 16άδα και στον απογευματινό ημιτελικό εμφανίστηκα περισσότερο συγκεντρωμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ήρθα δεύτερος στους 95άρηδες και θα έχω περισσότερες ελπίδες για διάκριση του χρόνου».

Για την αναπάντεχη συμμετοχή του στον ημιτελικό των 200μ. ύπτιο: «Το πρωί που έπεσα στην κούρσα ήμουν καλά. Κολύμπησα και κατέρριψα το ατομικό ρεκόρ μου. Ωστόσο, τερμάτισα 17ος κι είχα στενοχωρηθεί, γιατί είχα χάσει για λίγο την 16άδα. Αργότερα, με πληροφόρησε ο Ανδρέας Βαζαίος ότι είχε αποσυρθεί κάποιος από τον ημιτελικό κι έτσι κολύμπησα και πέτυχα ξανά ρεκόρ. Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή εμφάνιση. Δεν το περίμενα να τα πάω τόσο καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα