«Κόκκινη» αντεπίθεση!

Ύστερα από έξι άκαρπα χρόνια, η Λίβερπουλ επέστρεψε στις επιτυχίες και τους τίτλους με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Η περυσινή περίοδος ήταν… σημαδιακή για τη Λίβερπουλ. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την έφερνε στη δεύτερη θέση με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ και έμπαινε σε νέα εποχή.

Δηλαδή σε μία που δεν είναι η μεγαλύτερη ομάδα του νησιού με βάση τους τίτλους. Όπως φαίνεται, αυτό λειτούργησε θετικά για τους «κόκκινους». Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς δεν θα

μπορούσε να δώσει έτσι εύκολα τα πρωτεία και στις άλλες διοργανώσεις.

Η αρχή έγινε με το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ επικρατώντας στα πέναλτι της Κάρντιφ, έφτασε στις 8 κατακτήσεις και παραμένει στην πρώτη θέση με διαφορά τριών τροπαίων από τη δεύτερη Άστον Βίλα, με τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ακολουθούν με τέσσερις.

Η… συγκυρία του Τζέραρντ

Το όνομα Τζέραρντ ήταν το μοιραίο του τελικού, μέχρι το τέλος του. Ο Στίβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ, αντιμετώπιζε τον ξάδερφό του, Άντονι. Οι δύο τους, επελέγησαν για να εκτελέσουν πέναλτι. Ο πρώτος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά την παρέμβαση του Χίτον, ενώ ο ποδοσφαιριστής της Κάρντιφ αστόχησε εκ νέου στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του τροπαίου και έγινε ο πρώτος γεννημένος στο Λίβερπουλ ποδοσφαιριστής που οδήγησε την ομάδα του ως αρχηγός σε έναν τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο μετά τον Τόμι Σμιθ που είχε κάνει κάτι ανάλογο το 1971.

Η πορεία προς το τρόπαιο

Μόνο εύκολα δεν έφτασε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας η Λίβερπουλ, η οποία για να βρεθεί στον τελικό χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά δύσκολα εμπόδια. Αρχικά στην πρώτη φάση, φιλοξενήθηκε από την Έξετερ επικρατώντας 3-1 εκτός έδρας, ενώ μετά ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπράιτον με 2-1.

Από εκεί και πέρα, οι προκλήσεις ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Στους «16» άφησε εκτός την Στόουκ επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας για να γίνουν ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα στα προημιτελικά.

Η Τσέλσι, ήταν ο επόμενός της αντίπαλος, και επικρατώντας 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» βρέθηκε στα ημιτελικά του θεσμού. Αντίπαλός της η νεόπλουτη Μάντσεστερ Σίτι. Στο «Έτιχαντ Στάντιουμ» πέρασε νικηφόρα επικρατώντας 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό, το ισόπαλο 2-2 της έδωσε το εισιτήριο για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, όπου έκαμψε την αντίσταση της Κάρντιφ στη διαδικασία των πέναλτι.

«Σεφτές» για Νταλγκλίς

Μπορεί σαν ποδοσφαιριστής ο Κένι Νταλγκλίς να είχε πανηγυρίσει αρκετούς τίτλους στο «Γουέμπλεϊ», ωστόσο από τους πάγκους δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο μέχρι στιγμής. Το συγκεκριμένο τρόπαιο είναι το πρώτο για τον Σκοτσέζο τεχνικό ως τεχνικός, καθώς όσο έπαιζε στους «κόκκινους» είχε σηκώσει το τρόπαιο τέσσερις φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα