Κι όμως προλαβαίνει το Ρέθυμνο

13:53 5/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη δε σταθεροποίησε απλώς το Ρέθυμνο στην πεντάδα αλλά το καθιστά φαβορί για τετράδα και... επίδοξο μνηστήρα για την 3η θέση.

Αντίθετα και με βάση το πρόγραμμα που έχουν οι τρεις ομάδες (Ρέθυμνο- Πανιώνιος και Κολοσσός) μπροστά τους, η τετράδα μάλλον απομακρύνεται για τον Πανιώνιο.

Η ουσία είναι ότι το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός σε τρεις αγωνιστικές θα παίξουν μεταξύ τους ένα

μεγάλο ματς στην Κρήτη, το οποίο με βάση το πρόγραμμα δεν είναι τηλεοπτικό (!) καθώς το κρατικό κανάλι έχει επιλέξει τους αγώνες Περιστέρι- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός- Πανιώνιος.

Όρκο δεν παίρνω για το αν θ' αλλάξει τίποτα αλλά έχουν καιρό εκεί στη Μεσογείων να αλλάξουν γνώμη και να δείξουν στον κόσμο ένα ματς που θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Έστω κι αν στον πρώτο γύρο ο αντίστοιχος αγώνας της Ρόδου είχε προκύψει... ματσάρα από τις λίγες (93-90 στην παράταση ο Κολοσσός) με απίστευτες ανατροπές κι απίθανα καλάθια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα "κουβεντιάσουμε" για τις τηλεοπτικές επιλογές γιατί έχουν ενδιαφέρον εδώ που τα λέμε... Το ότι υπάρχουν ομάδες που περίμεναν να περάσουν καμμιά... 15αριά αγωνιστικές για να "περάσει" το κρατικό κανάλι από το γήπεδό τους είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Χρειάστηκε δηλαδή- σε δύσκολες εποχές- να μπούμε στο... 2012 για να πουλήσουν αυτές οι ομάδες καμμιά διαφήμιση, καμμιά πινακίδα.

Θα το δούμε όμως κι αυτό...

Επιστρέφουμε στο αγωνιστικό καθώς η "μάχη" της 3ης θέσης είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον μετά το τεράστιο διπλό του Ρεθύμνου στη Νέα Σμύρνη.

Ας δούμε όμως τι έχουν μπροστά τους οι τρεις ομάδες που φαντάζουν ως "μνηστήρες" για την 3η θέση ή για την τετράδα γενικότερα.

Πανιώνιος (33β): Ρεπό- Περιστέρι (εντός)- Ολυμπιακός (εκτός)-Παναθηναϊκός (εντός)- Καβάλα (εκτός) Κολοσσός (33β): ΠΑΟΚ (εκτός)- Μαρούσι (εντός)- Ρέθυμνο (εκτός)- Περιστέρι (εντός)- Παναθηναϊκός (εκτός) Ρέθυμνο (31β): Περιστέρι (εντός)- Παναθηναϊκός (εκτός)- Κολοσσός (εντός)-Άρης (εκτός)- ΚΑΟΔ (εντός).

Τι σημαίνει αυτό; Σε ό,τι αφορά στον Πανιώνιο δεν είναι και ό,τι καλύτερο το γεγονός ότι έχει να παίξει με τους δύο πρωτοπόρους αλλά ούτε και με το ότι θα πάει στην Καβάλα την τελευταία αγωνιστική. Σε θεωρητικό επίπεδο ο Πανιώνιος μπορεί να τελειώσει την κανονική περίοδο με 36 ή 37 βαθμούς εκτός κι αν κάνει υπέρβαση.

Ο Κολοσσός έχει δύο ματς εντός που του δίνουν την ικανότητα να πάει στους 37 βαθμούς συν ένας βαθμός με τον Παναθηναϊκό, πάει στους 38. Ακόμα κι αν ηττηθεί στα δύο εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ ή Κολοσσό φτάνει στους 40...

Το Ρέθυμνο έχει τρία ματς εντός τα οποία μπορεί να νικήσει άρα αυτομάτως πάει στους 37 βαθμούς. Αν του δώσουμε και τον ένα βαθμό στο ματς με τον Παναθηναϊκό πάει στους 38 κι όλα εξαρτώνται από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Αν νικήσει και βρεθεί στους 40 τότε θα τελειώσει στην 3η θέση...

Βεβαίως είναι σημαντικό και το ότι Ρέθυμνο- Κολοσσός αναμετρώνται σε τρεις αγωνιστικές στην Κρήτη. Για το Ρέθυμνο το κίνητρο είναι να κατακτήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα