Καζίμ όπως λέμε... Μιραλάς!

00:51 1/2/2012 - Πηγή: OnSports

Αναρωτιούνται πολλοί για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Κόλιν Ρίτσαρντς, γνωστότερο ως Καζίμ Καζίμ για να ενισχύσει τις πτέρυγες και δη τη δεξιά.

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Ο γεννημένος στην Αγγλία εξτρέμ είναι πιστό αντίγραφο του Κέβιν Μιραλάς. Ουσιαστικά, οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν τον... κλώνο του Βέλγου αφού ταιριάζουν σε πάρα πολλά στοιχεία του παιχνιδιού

τους, έτσι ώστε πολύ να πιστεύουν ότι το... μείγμα της συνύπαρξής τους στην ενδεκάδα θα είναι εκρηκτικό.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά γρήγορους ποδοσφαιριστές και με τη μπάλα και χωρίς αυτήν. Έχουν εκπληκτική ντρίπλα και διεισδυτικότητα ενώ ένα από τα δυνατά τους σημεία είναι πως μπορούν να... ζαλίσουν τον αντίπαλο στο “ένας με έναν” και να δημιουργήσουν αριθμητική υπεροχή για την ομάδα τους.

Πρόκειται για δύο παίκτες ρυθμού, με έντονο το απρόβλεπτο στοιχείο στο παιχνίδι τους, καθώς δεν τους λείπει η φαντασία. Επίσης, είναι... τσαμπούκια, δεν καταλαβαίνουν από ξύλο, το λέει η καρδιά τους κι έχουν την ευχέρεια να αγωνιστούν τόσο στα δύο άκρα, όσο και στην επίθεση είτε ως φουνταριστοί, είτε ως περιφερειακοί.

Βρίσκονται στην ίδια ηλικία, ο Καζίμ είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος, με συμμετοχές στην Εθνική τους ομάδα και εμπειρία από αρκετά συγκροτήματα. Μέχρι και η αγορά τους, αν τελικά αποφασιστεί κάτι τέτοιο για τον καινούργιο της παρέας, είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα. Για τον Κέβιν, ο Ολυμπιακός πλήρωσε 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Κόλιν το συνολικό πακέτο θα φτάσει στα 2,5 (900 χιλιάδες τώρα και 1,5 εκατ. στο τέλος της σεζόν).

Με λίγα λόγια, οι “ερυθρόλευκοι”, που έψαχναν εναγωνίως έναν ακόμη Μιραλάς, φαίνεται ότι τον βρήκαν στο πρόσωπο και την αγωνιστική προσωπικότητα του πολιτογραφημένου Τούρκου, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Κακό γνώρισμα και των δύο είναι τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους, καθώς και το ότι η απόδοσή τους μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα.

Επίσης και οι δύο αρέσκονται σε διεισδύσεις και σπάνια θα διανύσουν παράλληλα τη γραμμή του άουτ για να σεντράρουν. Προτιμούν την πλαγιοκόπηση και το τελείωμα της προσπάθειας με σουτ ή συρτή πάσα-ασίστ. Ένα άλλο κοινό τους γνώρισμα είναι ότι συνήθως κρατούν τη μπάλα στα πόδια περισσότερο απ' όσο πρέπει...

Πάμε τώρα και στις διαφορές; Ο Καζίμ είναι πιο δυνατός, πιο σωματώδης εξτρέμ. Με 1,85 εκατοστά και 89 κιλά δεν τον λες και... σφεντόνα. Είναι, όμως, πολύ εκρηκτικός και όταν πετάξει τη μπάλα μπροστά δεν τον σταματάς ούτε με λάσο. Το ρεπερτόριό του στην ντρίπλα είναι πιο πλούσιο και περισσότερο εντυπωσιακό από του Κέβιν, ο οποίος, όμως, υπερτερεί σε έναν άλλο πιο σημαντικό τομέα: Μυρίζεται καλύτερα το γκολ και είναι ικανότερος εκτελεστής.

Και οι δύο σουτάρουν συχνά-πυκνά από απόσταση, με τον Καζίμ να πιάνει... οβίδες, ενώ τον Μιραλάς να προτιμά το φάλτσο και τις λόμπες. Αμφότεροι, ωστόσο, ξεχειλίζουν από ταλέντο, έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και χρόνια μπροστά τους, ενώ ένα είναι το σίγουρο: Πως στην καλή τους μέρα μοιράζουν... σακούλες και

Keywords
Τυχαία Θέματα