Καβακάς: «Η τύχη δεν αρκεί…»

17:17 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο προπονητής του Πλατανιά Χανίων, Τίμος Καβακάς απάντησε σε όσους χαρακτηρίζουν τυχερή την ομάδα του.

Ο τεχνικός της ομάδας των Χανίων παραχώρησε την Πέμπτη (08/03) συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Κυριακής (11/03) με την Παναχαϊκή και τοποθετήθηκε στις τελευταίες τοποθετήσεις προπονητών, ποδοσφαιριστών και παραγόντων που χαρακτηρίζουν τον Πλατανιά τυχερό. Παράλληλα, έδωσε σύνθημα για νίκη σε βάρος των Αχαιών.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Καβακά:

«Ο βʼ γύρος ξεκινά έχοντας νʼ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία έρχεται να παίξει στην έδρα μας με πολύ καλή

ψυχολογία. Έχει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 7 παιχνίδια. Θʼ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με τον αγώνα του αʼ γύρου και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφασισμένοι για να μπορέσουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Οπότε, κοντράρονται δύο ομάδες, η ψυχολογία των οποίων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ένας σημαντικός παράγοντας για το ποδόσφαιρο και που παίζει ρόλο, είναι η ψυχολογία. Νομίζω ότι η δική μου ομάδα, από την αρχή του πρωταθλήματος, είναι πάρα πολύ καλά. Οδηγούμε την κούρσα της Football League από την 1η αγωνιστική κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βέβαια, τα πράγματα θεωρώ ότι στο βʼ γύρο θα είναι αρκετά πιο δύσκολα από τον αʼ γύρο. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Και αναφέρομαι σε αυτές που παλεύουν να βρεθούν στα πλέι οφ αλλά και σε όσες παλεύουν για τη σωτηρία τους. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι τα παιχνίδια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Εμείς αυτό που κάναμε εξ αρχής, να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτό κοιτάζουμε και τίποτε άλλο».

Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η αναμέτρηση; Και πρέπει να συνυπολογιστεί και ο παράγοντας του καιρού, που ενδεχομένως μπορεί να είναι άσχημος.

«Αυτό που σίγουρα θέλουμε, είναι ο καιρός να είναι καλός. Είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει και οπωσδήποτε όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, δεν βοηθιέται μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Αντίθετα, βοηθούν τον φιλοξενούμενο που έρχεται να παίξει πιο πολύ αμυντικά και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να κάνει καλό καιρό, γιατί είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να οργανώσει επιθέσεις. Τώρα, το πού θα κριθεί το παιχνίδι, νομίζω ότι θα το πάρει αυτός που θα το θελήσει περισσότερο. Το χαρακτηριστικό μας είναι το πάθος και η φλόγα που μας διακρίνει ως ομάδα.

Προετοιμαζόμαστε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο γιʼ αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά είναι πολύ συγκεντρωμένα και έχουν καταλάβει τη σημασία του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα ματς που θα μας δώσει μία νέα ώθηση σε αυτή την έναρξη του βʼ γύρου».

Πώς αντιμετωπίζετε και πώς εκλαμβάνετε τις κατʼ εξακολούθηση υποτιμητικές, κατά την άποψή μας, δηλώσεις που έχουν υπάρξει από την Παναχαϊκή τις τελευταίες μέρες για την ομάδα σας; Τι αντίκτυπο έχουν δημιουργήσει;

«Εμείς αυτό που κοιτάζουμε, είναι να είμαστε συγκε

Keywords
Τυχαία Θέματα