Καλάθης: «Ενθουσιώδης η Εθνική Ελλάδας»

03:47 3/7/2012 - Πηγή: OnSports

Στη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καράκας, αναφέρθηκε ο Νικ Καλάθης.

Ο ομογενής γκαρντ, παραχωρώντας συνέντεξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρσης, αναφέρθηκε στη νίκη επί της Ιορδανίας στην πρεμιέρα, στο δύσκολο επόμενο αντίπαλο που είναι το Πουέρτο Ρίκο, αλλά και τους... φασαριόζικους Έλληνες φιλάθλους. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για

τη νίκη επί της Ιορδανίας: «Ήταν καλή αρχή. Θέλαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και τα καταφέραμε. Η Ιορδανία είναι ομάδα που δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς, αλλά παίζει σκληρά και είναι πολύ καλά προπονημένη. Κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα κι αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά μας ως ομάδα, να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον. Παίξαμε επιθετικά, όπως ακριβώς θέλαμε».

Για το επιθετικό παιχνίδι της Ιορδανίας και το εάν ήταν διαφορετικό: «Ναι, σίγουρα, παίζουν διαφορετικά. Είναι άλλη ομάδα, τρέχουν πολύ, χρησιμοποιούν ένα είδος παιχνιδιού σαν του Πρίνστον. Ήταν δύσκολο, έτσι αλλάξαμε πολλά στο στιλ μας για να τους αντιμετωπίσουμε».

Για το εάν η Ιορδανία αποτέλεσε προπόνηση για τη συνέχεια: «Κάναμε πολύ καλή προπόνηση. Δεν ξέρεις ποια άλλη ομάδα θα παίξει με τον ίδιο τρόπο στο μέλλον».

Για το επόμενο παιχνίδι, με το Πουέρτο Ρίκο: «Είναι πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς γκαρντ. Αναμένουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, περιμένω με ανυπομονησία να τους αντιμετωπίσω. Δεν τους έχω δει να αγωνίζονται φέτος, αλλά το 2010 χρησιμοποίησαν πολύ το πικ εν ρολ. Θα πρέπει να τους περιορίσουμε, θα είναι δύσκολο».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Θα πρέπει να περιορίσουμε τους γκαρντ τους και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι μεγάλη ομάδα, επίσης».

Για την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Άρχισα να τους σκέφτομαι για πρώτη φορά όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι με την Εθνική, πριν από τέσσερα χρόνια. Ως παιδί είχα όνειρο να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή όλος ο κόσμος τους παρακολουθεί, το να πάρεις μέρος σε αυτούς είναι κάτι που δεν έχει την ευκαιρία να το κάνει ο καθένας, οπότε ελπίζω να τα καταφέρω».

Για την Εθνική Ελλάδας και από πότε την παρακολουθεί: «Θα έλεγα πως ήμουν επτά ή οκτώ χρονών, όταν κέρδισε τις ΗΠΑ. Η Εθνική Ελλάδας είναι πολύ ενθουσιώδης. Θα ακούσετε πολλά για την ομάδα μου. Είδατε τους φιλάθλους μας σήμερα (χθες, 02/07), που έκαναν τόσο δρόμο μέχρι τη Βενεζουέλα και δημιούργησαν τόσο πολύ θόρυβο! Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα