Ίβκοβιτς: «Νομπελίστας στην προπονητική ο Ομπράντοβιτς!..»

08:27 6/6/2012 - Πηγή: OnSports

Για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σε μεγάλη του συνέντευξη. «Νομπελίστα» της προπονητικής χαρακτήρισε ο «Ντούντα» τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας κι Ευρώπης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal», στην οποία – μεταξύ άλλων – υπογράμμισε ότι ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί θέμα στη σχέση

του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως επίσης ότι είναι καλό για το μπάσκετ το ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου παρέμεινε στον χώρο.

Αναλυτικά ορισμένα αποσπάσματα από την εφτασέλιδη συνέντευξη του Ντούσαν Ίβκοβιτς:

Για τη δήλωση στην αρχή της χρονιάς πως ο Ολυμπιακός δεν κυνηγάει κάτι συγκεκριμένο: «Ναι, το είχα πει αυτό. Δεν ήθελα να προσθέσω κι άλλη πίεση στα παιδιά, σε μια ομάδα που δέχεται τόση πίεση τα τελευταία 15 χρόνια. Πράγματι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, δούλεψαν και επειδή θέλω να είμαι τίμιος με τη δουλειά μας οφείλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος το πιο σύγχρονο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. Δεν με νοιάζουν οι τίτλοι. Θα έλεγα το ίδιο ακόμη κι αν δεν είχαμε κατακτήσει κανένα. Μόλις βρίσκαμε ρυθμό και αρχίζαμε να τρέχουμε, ο μόνος τρόπος για να μας σταματήσει κανείς ήταν να πάρει τάιμ άουτ! Ήμουν σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει να φτάσει σε σημείο να συνεννοείται με τα μάτια».

Για τους τελικούς και την Ευρωλίγκα: «Στην προετοιμασία μας για τους τελικούς της Α1 δουλέψαμε μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, που είναι πολύ έμπειρη ομάδα και έχει έναν Νομπελίστα προπονητή και το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη (Διαμαντίδη – Μπατίστ). Για μένα όμως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν πιο σημαντική, αφού αποκλείσαμε διαδοχικά τις Σιένα, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για το τι τον κάνει περήφανο: «Το ότι όλα μπήκαν σε μια σειρά και ο Ολυμπιακός θριάμβευσε από ικανότητα και όχι από τύχη, ενώ παρουσίασε ένα καινούριο μοντέλο. Γεννήσαμε κάτι νέο. Όπως είπα και το Σάββατο, αυτή η ομάδα αποτελεί ένα ένα πρωτοποριακό μπασκετικό κίνημα».

Για το τι τον... ενοχλεί στην Ελλάδα: «Οι άνθρωποι πηγαίνουν στα μπουζούκια και για να ξεφαντώσουν και αφήνουν το μισό μπουκάλι γεμάτο. Στη Σερβία δεν συμβαίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό είπα στα παιδιά εκείνο το βράδυ μετά τη πρόκριση στο Final 4: Να το πιούμε αγάπες μου όλο το μπουκάλι»!

Οι πίτσες, ο Μποντίρογκα και οι Βραζιλιάνοι: «Έλεγα ότι σε καμία ομάδα δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω. Ένας πρόεδρος μιας ομάδας κάποτε μου είχε προτείνει να επιστρέψω και του είπα άστο να μείνουμε φίλοι. Πρόπερσι το καλοκαίρι είχα έρθει τρεις φορές στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έγινε η εξαίρεση στον κανόνα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκα με τους Αγγελόπουλους μιλούσαμε στο σπίτι μου επί ώρες, μέχρι αργά. Παραγγείλαμε και πίτσες. Όταν έφυγαν τους είπα ότι θα το σκεφτώ, αλλά μετά είπα στην Νένα ότι θα αρνηθώ. Στην προετοιμασία για το Μουντομπάσκετ αποκάλυψα την πρόταση που είχα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον ρώτησα πως γίνεται να είμαι η καλύτε

Keywords
Τυχαία Θέματα