Ίδια «συνταγή» με δεύτερη πορτιέρο τη Διαμαντοπούλου

Αναχωρούν την ημέρα του Επιτάφιου (Μεγάλη Παρασκευή, 13/4) με στόχο να ζήσουν το… Πάσχα στην Τεργέστη, οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών.

Οι άνδρες τα κατάφεραν, τώρα σειρά έχουν οι γυναίκες. Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Σαγκάης και ασημένιες πρωταθλήτριες στη Ευρώπη, τον περασμένο Γενάρη στο Αϊντχόφεν, αν και θα έπρεπε να βρίσκονται στους Ολυμπιακούς απευθείας, λόγω συστήματος έχουν να αποδείξουν μία ακόμα φορά ότι είναι… ελέφαντες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (08.45 Aegean

μέσω Ρώμης), οι πολίστριες της Εθνικής ομάδας μεταβαίνουν στην Τεργέστη όπου ανήμερα του Πάσχα αρχίζει το Προολυμπιακό τουρνουά των γυναικών.

Ο Γιώργος Μορφέσης επέλεξε και πάλι τη «συνταγή» του Αϊντχόφεν, οπότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αποτελούν οι: Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Άντι Μελιδόνη, Μαρία – Ηλέκτρα Ψούνη (αμυντικές), Κική Λιόση, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Άλκηστη Αβραμίδου, Σταυρούλα Αντωνάκου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη (περιφερειακές), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Γιούλη Λαρά (φουνταριστές).

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, ο συνεργάτης του Σάκης Κεχαγιάς, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο Διευθυντής της ΚΟΕ και υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης Γιώργος Χριστοφοράτος.

Το Μεγάλο Σάββατο θα μεταβούν στην Τεργέστη επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina, καθώς και ο γιατρός της ΚΟΕ Κυριάκος Νανούσης, υπεύθυνος για το αντιντόπνγκ από πλευράς Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο, μαζί με Βραζιλία, Καναδά, Καζακστάν και Ολλανδία.

Στον Α’ Όμιλο έχουμε: Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ισπανία

Το πρόγραμμα του Ομίλου μας (ώρες Ελλάδας):

Κυριακή, 15/4: 18.30 Καναδάς – Καζακστάν, 20.00 Βραζιλία – Ολλανδία
Δευτέρα, 16/4: 18.30 Ολλανδία – Καναδάς, 20.00 Ελλάδα – Βραζιλία
Τρίτη, 17/4: 16.30 Καζακστάν – Ολλανδία, 19.30 Καναδάς – Ελλάδα
Τετάρτη, 18/4: 18.00 Ελλάδα – Καζακστάν, 19.30 Βραζιλία – Καναδάς
Πέμπτη, 19/4: 16.30 Καζακστάν – Βραζιλία, 18.00 Ελλάδα – Ολλανδία

Στη συνέχεια το σύστημα πρόκριση και κατάταξης των ομάδων είναι το ίδιο με τον ανδρών:

Παρασκευή, 20/4: 16.30 1Α – 4Β, 18.00 2Α – 3Β, 19.30 3Α – 2Β, 21.00 4Α – 1Β

Οι νικητές αυτών των αγώνων προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στις 21 και 22 Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης των 9 ομάδων του Προολυμπιακού τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα