Η τελευταία συγκινητική παράσταση

Ποτέ δεν υπήρξα οπαδός των Σπερς. Πάντα είχα ένα θαυμασμό για τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου έκανε «κλικ» για να την υποστηρίξω και τολμώ να πω ότι ήμουν σχετικά «αδιάφορος παρατηρητής» σε όσους τελικούς αγωνίστηκε και στα τέσσερα πρωταθλήματα που πήρε.

Περισσότερο αγωνιούσα για τη δική μου ομάδα, τους Μπλέιζερς. Αν και μεγαλωμένος με το showtime των Λέικερς στο Great Western Forum να βρίσκεται σε πλήρη... έξαρση, με την ομαδάρα των Σέλτικς

υπό την ηγεσία του Λάρι Μπερντ να μεσουρανεί, με τα «κακά παιδιά» των Πίστονς να «δαγκώνουν» ό,τι περνούσε από μπροστά τους και με τους Μπουλς να «χτίζουν» τη δυναστεία τους, τάχθηκα με την παρέα του Κλάιντ Ντρέξλερ. Από τότε... μου έμεινε κι εξακολουθώ να είμαι οπαδός του Πόρτλαντ τραβώντας τα (όσα μου έχουν απομείνει) μαλλιά για τις ατυχίες των τελευταίων ετών.

Φέτος κάτι... διαφορετικό μου έχει συμβεί. Οι Σπερς πραγματικά μου έχουν κάνει «κλικ» και τους παρακολουθώ όσο πιό συχνά μπορώ με τελευταία «επαφή» τον αγώνα κόντρα στους Κλίπερς στο Λος Άντζελες όπου έκαναν το 3-0. Περισσότερο με έχει ιντριγκάρει το γεγονός ότι η σπουδαία παρέα των Ντάνκαν- Πάρκερ- Τζινόμπιλι και του κόουτς Πόποβιτς θα «σπάσει» μετά το τέλος της σεζόν.

Είναι... συγκινητικά τα «γερόντια» των Σπερς. Γύρισαν το ματς από το -24 κι έριξαν και... 10 στο κεφάλι στους θεαματικούς Κλίπερς του «ταύρου» Γκρίφιν και του «κομπιούτερ» Πολ. Το μπάσκετ που παίζουν αποτελεί αποθέωση της ομαδικότητας, αισθάνεσαι ότι «μιλάει» στο παρκέ η εμπειρία και μαζί της η ποιότητα αλλά και το ένστικτο του νικητή- πρωταθλητή που «κουβαλά» αυτή η ομάδα έστω κι αν βρίσκεται στα τελευταία της.

Οι Σπερς δεν άρχισαν καλά τη σεζόν. Ο Πόποβιτς φώναζε ότι «ποτέ δεν έχω δει ομάδα να παίζει τόσο άσχημα στην άμυνα». Ο Τζινόμπιλι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, τα χρόνια έχουν περάσει, ο μέσος όρος ηλικίας έχει ανέβει. Με ένα εκπληκτικό 10-0 ολοκλήρωσαν την «κουτσουρεμένη» κανονική περίοδο και βρέθηκαν στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας. Έκαναν «πάρτι» (4-0) στον πρώτο γύρο με τη Γιούτα, ήδη προηγούνται 3-0 των Κλίπερς. Το σερί τους έχει φτάσει στο 17-0. Ήδη έκαναν και το πρώτο ρεκόρ καθώς ποτέ στην ιστορία τους δεν είχαν γράψει 7-0 σε πλέι οφ. Και συνεχίζουν...

Οι Σπερς δείχνουν αποφασισμένοι στην τελευταία τους παράσταση με αυτή την ομάδα και είναι συγκινητικοί. Πλέον αποτελούν τη μοναδική σοβαρή απειλή στη Δύση απέναντι στην ανερχόμενη δύναμη στο ΝΒΑ, την Οκλαχόμα των Ντουράντ και Ουέστμπρουκ. Όλα δείχνουν ότι ο φετινός τελικός της Δύσης θα είναι ξεχωριστός: Οι μεγάλοι Σπερς, στην τελευταία παράσταση με το υπάρχον δυναμικό απέναντι στη νέα δύναμη του ΝΒΑ.

Την επιλογή μου την έχω κάνει προσωπικά... Για τους λόγους που προανέφερα και για τη γενικότερη «χημεία» και νοοτροπία αυτής της ομάδας, είμαι με τους Σπερς. Αν σταματήσουν και τη «θύελλα» της Οκλαχόμα, τότε...

Keywords
Τυχαία Θέματα