Η συνέντευξη Τύπου για το Eurolymp

Από 3 έως 8 Μαρτίου στο Φάληρο, παρουσία περίπου 200 αθλητών, θα διεξαχθεί το φετινό Eurolymp.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στην Ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας η οργανωτική επιτροπή της 22ης εβδομάδας Eurolymp Αθηνών. Τη διοργάνωση του φετινού αγώνα έχουν αναλάβει από κοινού η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) και ο δήμος Καλλιθέας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 3 έως 8 Μαρτίου στο Φάληρο, παρουσία περίπου 200 αθλητών. Παράλληλα με το Eurolymp θα

διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε όλες τις Ολυμπιακές κατηγορίες, ενώ θα υπάρχει και συμμετοχή από ΑμεΑ.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, Παντελής Παυλίδης, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι αυτή η διοργάνωση, παρ' όλες τις δυσχέρειες που υπάρχουν και την οικονομική κρίση στη χώρα μας, θα δείξει ότι οι Έλληνες, έστω και μέσα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε, μπορούμε και στεκόμαστε όρθιοι».

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Γιώργος Μαργωμένος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε μία δύσκολη εποχή, όπου τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν τη χώρα μας, η απάντηση είναι η δράση. Δεν πρέπει κανείς μας να κόψει δαπάνες από τον αθλητισμό και από τον πολιτισμό, γιατί είναι δύο τομείς που μπορούν να κρατήσουν ψηλά το ηθικό μας».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ, Τάκης Νικηφορίδης, δήλωσε: «Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρείς στίβους στο Σαρωνικό κόλπο από έμπειρα στελέχη αγώνων. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη και η εκκίνηση τους, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στις 11 το πρωί».

Ο ταμίας και υπεύθυνος για τα οικονομικά της ΕΙΟ, Σταύρος Παπαδέας, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ, που είναι χρυσός χορηγός της διοργάνωσης, ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σχεδόν όλα τα έξοδα του αγώνα θα καλυφθούν από την οικονομική βοήθεια που προσέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα