Η προϊστορία... δείχνει Μπαρτσελόνα (photos+videos)

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται στις 11 Μαΐου στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας της Κωνσταντινούπολης, και το onsports θυμάται τις παλαιότερες αναμετρήσεις τους...

Για τέταρτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν μπροστά τους την ομάδα της Καταλονίας, με τις τρεις προηγούμενες να είναι επί της ουσίας... μοιρασμένες. Πως γίνεταιαυτό; Οι δύο «μονομάχοι» μετρούν από μία κούπα (βρέθηκαν δύο φορές σε τελικό), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει επικρατήσει

στον μικρό τελικό των Πειραιωτών, ματς που κυρίως αφορά στο γόητρο!

Στη Ρώμη και στον τελικό...

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Απριλίου του 1997! Ο Ολυμπιακός έχοντας προκριθεί επί της Ολίμπια Λουμπλιάνας (74-65) και η Μπαρτσελόνα επί της Βιλερμπάν (77-70), έδιναν... ραντεβού στο «Παλαέουρ» της Ρώμης. Οι «ερυθρόλευκοι» με το Ντούσαν Ίβκοβιτς στο... τιμόνι τους ήθελαν να κατακτήσουν το πολυπόθυτο τρόπαιο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (Τελ Αβίβ, Σαραγόσα). Μετά από ένα «παγωμένο» ξεκίνημα, οι «μηχανές» των Πειραιωτών πήραν... μπροστά, αφού ο αρχηγός, Γιώργος Σιγάλας έδωσε το έναυσμα, με τον Ντέιβιντ Ρίβερς να παίρνει τη σκυτάλη και να μην την αφήνει ποτέ από τα χέρια του! Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο (το συνδύασε με τους δύο εγχώριους τίτλους κάνοντας το τρεμπλ) και η Ρώμη «βάφτηκε» κόκκινη από τα πανηγύρια των οπαδών του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρίβερς 26 , Σιγάλας 7, Νάκιτς, Τάρλατς 11, Φασούλας 6, Μπακατσιάς 1, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Τόμιτς 9, Βελπ 2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τζόρτζεβιτς 6 , Φερνάντεθ, Καρνισόβας 14, Χιμένεθ 16, Ρίβας 6, Ρ. Τζοφρέσα 9, Μπος, Εστεγέρ 3, Αντρέου 2, Ντουένιας 2.

{youtube}oL9u0YCxWvU{/youtube}

Ο τελικός της... παρηγοριάς

Δώδεκα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε Final 4. Αυτή τη φορά, βέβαια, το ραντεβού τους δόθηκε στον μικρό τελικό του Βερολίνου, στην «O2 World Arena». Αυτό έγινε καθώς ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό 84-82 στον πρώτο ημιτελικό, και η Μπαρτσελόνα 82-78 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μικρότερο ασφαλώς ενδιαφέρον, κίνητρο επίσης χαμηλότερου επιπέδου, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειχνε λιγότερο απογοητευμένη και διέλυσε τους Πειραιώτες με 95-79. Μπουρούσης και Γκριρ «πάλευαν» μόνοι τους με τα... θηρία, τη στιγμή που οι Άντερσεν, Λάκοβιτς και Ναβάρο έκαναν ό,τι ήθελαν την «ερυθρόλευκη» άμυνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 8, Πελεκάνος 3, Βούιτσιτς 12, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 17, Χαλπερίν, Γκριρ 19, Βουγιούκας, Πρίντεζης 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 5.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπαζίλε 3, Μπάρετ 4, Μπάρτον 6, Λάκοβιτς 14, Ναβάρο 14, Άντερσεν 20, Βάσκεθ 3, Ιλιασόβα 7, Σάδα 4, Σαντιάγκο 10, Γκριμάου 5, Τριάς 5.

Ανώτερη και πάλι η «Μπάρτσα»

Ένα χρόνο αργότερα o Ολυμπιακός έδειχνε έτοιμος να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα του μικρού τελικού, με στόχο την δεύτερη κατάκτηση του τροπαίου, και πάλι από τους Καταλανούς. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Παρτιζάν (83-80 στην παράταση) και οι «μπλαουγκράνα» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 64-54.

Keywords
Τυχαία Θέματα