Η Ευρώπη έχει κόστος

Χαίρετε κύριοι

Ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη έφαγε μια ισχυρή σφαλιάρα και προσγειώθηκε ανώμαλα. Το φετινό πρωτάθλημα το ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί. Σήμερα όμως βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και ο συνδιεκδικητής του τίτλου είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απ' ότι όλοι μας πιστεύαμε στο ξεκίνημα της περιόδου.

Για το παιχνίδι της Τρίπολης θα γραφτούν πολλά, προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι από τους αγώνες που χρήζουν μεγάλης ανάλυσης. Τη σημαντική απόφαση, άλλωστε, ο Βαλβέρδε

έπρεπε να την πάρει πριν από το παιχνίδι.

Ο Βάσκος τεχνικός είχε να διαχειριστεί μια δεδομένα δύσκολη κατάσταση. Οι παίκτες του προερχόντουσαν από την μεγάλη επιτυχία στο Βελοντρόμ και ήταν φυσικό να έχουν αδειάσει από δυνάμεις και συναισθήματα. Ο ίδιος στη διάθεσή του δεν είχε πολλές λύσεις, καθώς οι απώλειες στο χώρο του κέντρου ήταν πολλές.

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο να δημιουργήσει σοβαρή αρχική ενδεκάδα χωρίς ο προπονητής να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους 5 βασικούς του χαφ. Ο Βαλβέρδε τα κατάφερε στη Μασσαλία χωρίς τους Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Φέισα και στις απώλειες για την Τρίπολη προστέθηκε και ο Γιέστε.

Δεδομένων των συνθηκών οι επιλογές που είχε να κάνει ο Βαλβέρδε ήταν περιορισμένες. Δυνατότητες για απόλυτο ροτέισον δεν υπήρχαν. Η λογική έλεγε πως στην Τρίπολη θα έδινε παιχνίδι βασικού στον Φετφατζίδη, επιβραβεύοντας τον με αυτόν τον τρόπο για το τέρμα στο Βελοντρόμ και στον Πάντελιτς που θα πρέπει κι αυτός να γίνει πιο ενεργός, ενώ του ταίριαζε και η μορφή του αγώνα.

Ομολογώ πως αιφνιδιάστηκα όταν είδα την ίδια ομάδα που κέρδισε στο Βελοντρόμ πλην του Μόνχε που έπαιξε στη θέση του Χολέμπας. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος γι' αυτό που λέω αλλά πιστεύω πως ο Βάσκος επηρεάστηκε επειδή μεσολαβούν δύο θεωρητικά βατά παιχνίδια στο «Καραϊσκάκης».

Νομίζω πως αν δεν είχε την ευχέρεια να βάλει στην αρχική ενδεκάδα την Τετάρτη με τη Δόξα τους Φετφατζίδη, Πάντελιτς θα τους έβαζε στην Τρίπολη. Θα μου πείτε αν έπαιζαν θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός; Κανείς δεν το ξέρει. Το σίγουρο είναι πως πέρα από το να ξεκινήσει αυτούς τους δύο στη βασική ενδεκάδα ο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να είχε άλλη συμβολή για να αλλάξει τα δρώμενα στην Τρίπολη.

Μη γελιόμαστε ο Ολυμπιακός έπαθε αυτό που συνήθως έβλεπε να παθαίνει ο άμεσος αντίπαλός του. Έφτασε δηλαδή στο σημείο να είναι ανταγωνιστικός στο Champions League και σ’ ένα κανονικό πρωτάθλημα είναι δεδομένο πως το κυνήγι του ευρωπαϊκού στόχου θα φέρει εγχώριες απώλειες. Βλέπετε για τις ελληνικές ομάδες είναι πάρα πολύ δύσκολα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο Βελοντρόμ μπορεί να βρήκε πιο πολλά κενά μέτρα να εκμεταλλευτεί απ' ό,τι σε ένα τυπικό εκτός έδρας ματς της χώρας. Για να βγει σωστά, όμως, το αγωνιστικό σχέδιο και να καλυφτούν αμυντικά οι χώροι, η προσπάθεια που χρειάζεται είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι έχει συνηθίσει ο οργανισμός του.

Ουσιαστικά για να είναι ανταγωνιστική ελληνική ομάδα στην Ευρώπη οι παίκτες της πρέπει να ξεπεράσουν

Keywords
Τυχαία Θέματα