Η απουσία του Φουστέρ του έδωσε ορθολογικό πλάνο

Χαίρετε κύριοι

Μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά η άποψή μου είναι πως οι βάσεις για τη νίκη επί της Ντόρτμουντ μπήκαν το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο και συγκεκριμένα τη στιγμή που αποχώρησε τραυματίας ο Φουστέρ.

Καλά να είναι το παιδί, αλλά το γεγονός πως δεν ήταν στη διάθεση του Βαλβέρδε επέτρεψε στον Βάσκο τεχνικό να παρατάξει μια

ορθολογική ενδεκάδα και να δώσει ρεαλιστικούς ρόλους στους παίκτες του. Φυσικά είναι πιθανόν ο Βάσκος τεχνικός να πήγαινε έτσι και αλλιώς στην ίδια λογική αλλά η αλήθεια είναι πως ο Φουστέρ είναι η αδυναμία του.

Ο Ολυμπιακός με Φουστέρ

Αν προσπαθήσετε να φανταστείτε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Φουστέρ στην αρχική διάταξη αυτόματα θα σας έρθει στο μυαλό μια τελείως διαφορετική εικόνα. Για να χωρέσει στη βασική ενδεκάδα υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη να σπάσει, όπως γίνεται συνήθως, η ορθολογική διάταξη στον άξονα και να πάμε στην πατέντα Βαλβέρδε. Δηλαδή ο Ιμπαγάσα χαμηλά δίπλα στον Ορμπάιθ και ο Φουστέρ πίσω από τον Τζιμπούρ.

Σε αυτήν την περίπτωση άμεσα καταλαβαίνετε τις επιπτώσεις. Το κέντρο του Ολυμπιακού θα είναι άδειο και για να βγει η συγκεκριμένη λογική, οι γραμμές της ομάδας θα ήταν πολύ πιο ψηλά. Απέναντι στη Ντόρτμουντ που από την μέση και μπροστά η ανάπτυξή της είναι πολύ γρήγορη κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Στην καλύτερη περίπτωση ο Φουστέρ να έμενε δεξιά κρατώντας ο Βαλβέρδε την τριάδα στο κέντρο. Αν, όμως, έβγαινε ο Μιραλάς από τα δεξιά φοβάμαι πως το ποσοστό κατοχής μπάλας των «ερυθρολεύκων» θα ήταν πολύ μικρότερο από 44% και φυσικά ο Μιραλάς δεν θα είχε τη συνεχή συμμετοχή στο παιχνίδι όπως χτες που έπαιζε ελεύθερα στη πλευρά που τον βόλευε. Με λίγα λόγια ο Βαλβέρδε έχασε τον ποδοσφαιριστή που του επιτρέπει να παίξει το πρέσινγκ πολύ ψηλά, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και αφήνοντας τις τρέλες πήγε σε μια ορθολογική προσέγγιση κερδίζοντας τον αγώνα.

Η παρουσία του Μέλμπεργκ

Οι βάσεις που χτίζεται ο Ολυμπιακός είναι οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ. Αν έχει μπροστά από αυτούς τους δύο αμυντικούς μια σωστή διάταξη είναι δεδομένο πως θα βγάλει το παιχνίδι με ηρεμία.

Η παρουσία του Σουηδού αποδείχθηκε ευεργετική για τον Αβραάμ. Όπως κάποτε ο Χέντρικσεν βελτίωνε όποιον έπαιζε δίπλα του και ακόμα και ο Βόκολος έγινε για δύο χρόνια στόπερ υψηλού επιπέδου, έτσι και ο Αβραάμ δίπλα στον Μέλμπεργκ κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός εκείνη την εποχή έχοντας πάντα ηρεμία, σωστή καθοδήγηση και σωστές αποφάσεις από τα μετόπισθεν, μπόρεσε και για 3 χρόνια ήταν ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Η παρουσία του Σουηδού και το δίδυμο που έχει φτιάξει με τον Αβραάμ δίνει αυτήν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό. Μην μου πείτε πως ο Μέλμπεργκ είναι μεγάλος σε ηλικία. Τη θέση την παίζει για πλάκα άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον και είναι φανερό πως όσο καλύτερα λειτουργεί η ομάδα τόσο καλύτερος γίνεται και ο ίδιος.

Οι σωστοί ρόλοι

Όλον αυτόν τον καιρό είχα τους ενδοιασμούς μου. Τώρα όμως είμαι σίγουρος. Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό είναι οι σωστοί

Keywords
Τυχαία Θέματα