Η απάντηση της ΕΣΑΠ στον Ηρακλή

Η ΕΣΑΠ δίνει την δική της απάντηση στην χθεσινή (19/4) ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, στην κατάληξη της οποίας αναφέρει πως «επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος» αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «άτιμης», που χρησιμοποίησε ο «γηραιός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

«Προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού που παρακολουθεί

το άθλημα μας και το πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 και όσο αφορά την από 19 Απριλίου 2012, ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1. Η ΕΣΑΠ, έχοντας ως πάγια τακτική να επιλύει τα θέματα που προκύπτουν, με συναινετικό τρόπο, προσπάθησε να βρεθεί μια λύση κοινά αποδεκτή με το νέο θέμα που πρόεκυψε με το αίτημα αναβολής του ΤΑΑ Ηρακλής. Δυστυχώς, δεν κατέστη εφικτή μια κοινά αποδεκτή λύση και προσφύγαμε, ως οφείλαμε βάσει του καταστατικού και των κανονισμών, στο Δ.Σ της ΕΣΑΠ.

2. Βασικό δεδομένο όλων των ΤΑΑ ήταν και είναι να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα όσο το δυνατόν εντός των ορίων που είχαν τεθεί από τις αρχές του Πρωταθλήματος και μάλιστα υπέρμαχος της απόφασης αυτής ήταν και το ΤΑΑ Ηρακλής.

3. Η απόφαση για την μετάθεση του 3ου αγώνα Φοίνικα - Ολυμπιακού για τις 17 Απριλίου 2012, λόγω υποχρεώσεων του αθλητή Κοκκινάκη με την Εθνική Εφήβων, δεν λήφθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, όπως αναφέρεται εσφαλμένα στην ανακοίνωση, αλλά ομόφωνα από το Δ.Σ της ΕΣΑΠ που διεξήχθη στις 29 Απριλίου 2012 και στο οποίο παρίστατο και ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ Ηρακλής, αφού εκτιμήθηκε ομόφωνα ότι, κλήση αθλητού σε εθνική ομάδα της χώρας μας αποτελεί ύψιστη τιμή και λόγο αναβολής αγώνα της ομάδας στην οποία ανήκει ο διεθνής αθλητής.

4. Στο συγκεκριμένο Δ.Σ., οι εκπρόσωποι του ΤΑΑ Ηρακλής μας δήλωσαν ότι, δεν επιθυμούν αναβολή αγώνα της ομάδας ανδρών λόγω απουσίας του αθλητή Τζιουμάκα στην Εθνική Εφήβων και ότι δέχονται να αγωνιστούν στον 3ο αγώνα (εάν χρειαστεί) το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και χωρίς την συμμετοχή του νεαρού αθλητή. Στην συνέχεια, την επόμενη ημέρα, η εν λόγω δέσμευση δεν τηρήθηκε και ζητήθηκε αναβολή του 3ου αγώνα Ηρακλής-Παμβοχαϊκός.

5. Το ΤΑΑ Ηρακλής προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ κατά της αποφάσεως του, από 26 Μαρτίου 2012, Δ.Σ της ΕΣΑΠ βάσει της οποίας αποφασίστηκε ολιγοήμερη αναβολή λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων . Η βασική αιτίαση του ΤΑΑ Ηρακλής ήταν ότι, πρέπει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν. Από τότε το ΤΑΑ Ηρακλής έχει υποβάλλει δύο αιτήματα αναβολής.

6. Το αίτημα του ΤΑΑ Ηρακλής για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 3ου ημιτελικού αγώνα, λόγω της συμμετοχής του αθλητή Τζιουμάκα στην εθνική εφήβων έγινε αποδεκτό άμεσα, αφού πάγια αρχή της ΕΣΑΠ είναι να εξυπηρετούνται οι Εθνικές ομάδες, οι οποίες είναι πέραν κάθε συλλογικού ενδιαφέροντος.

7. Το δεύτερο αίτημα του ΤΑΑ Ηρακλής, για μετάθεση του 3ου και 4ου τελικού του Πρωταθλήματος λόγω συμμετοχής του αθλητή Τζιουμάκα σε Τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος δεν έγινε αποδεκτό διότι, παρόλο που προβλέπεται στον κανονισμό της ΕΟΠΕ, το ΔΣ της ΕΣΑΠ εί

Keywords
Τυχαία Θέματα