Η ανάλυση της Κίμκι από το Χ. Μαρκόπουλο

Στην ανάλυση της προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Eurocup, της ρωσικής Κίμκι, προχώρησε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο των Θεσσαλονικιών, μέσω της επίσης ιστοσελίδας της ομάδας, εξήγησε πως πρόκειται για πανίσχυρο αντίπαλο, ο οποίος «χτίστηκε» για να παίξει στην Ευρωλίγκα. Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παλέψει από το πρώτο έως και το τελευταίο

λεπτό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την Κίμκι: «Πρόκειται για ομάδα που είναι φαβορί για να κατακτήσει το Eurocup. Είναι ομάδα που δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα, αλλά ένα κακό ημίχρονο στο παιχνίδι των προκριματικών με τη Νίμπουργκ της στέρησε την παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση. Εκείνο το παιχνίδι, αλλά και το τελευταίο της στο ρωσικό πρωτάθλημα είναι και τα μοναδικά που έχει ηττηθεί φέτος κι αυτό λέει πολλά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της: «Είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές της ομάδα. Έχει παίκτες ΝΒΑ στο ρόστερ της όπως είναι ο Μοζγκόφ και ο Κουίν, ενώ υπάρχει και ο Ντάιε, αν κι αυτός είχε μικρή συμμετοχή. Είναι ομάδα που θέλει να παίξει καλή άμυνα, έχει τα κορμιά να το κάνει και προσπαθεί να βρει έτσι τρόπο να φτάσει στο εύκολο καλάθι».

Για τους παίκτες της: «Κινητήριος μοχλός της είναι ο Πλάνινιτς, που είναι πολύ σημαντικός, κατευθύνει το παιχνίδι τους και πολλές φορές παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Στην περιφέρεια έχουν αρκετούς παίκτες που είναι καλοί σουτέρ, όπως ο Φριτζόν και ο Κελάτι, αλλά και ο Κουίν, που βοηθά και σαν πόιντ γκαρντ, μαζί και με τον Βιάλτσεβ. Επίσης, η φροντ λάιν τους είναι γεμάτη και δυνατή, με το Μοζγκόφ που είναι δυνατό κορμί στη ρακέτα και πολύ παραγωγικός, ενώ σημαντικός είναι ο Λόντσαρ. Στο ίδιο στιλ στους φόργουορντ είναι και ο Ζουκανένκο, που μπορεί να παίξει και ως «πεντάρι», όπως και ο Μόνια που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος από τη θέση «τέσσερα», στην οποία σαν συμπληρωματικός είναι και ο Νίλσεν».

Για το πώς θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ: «Η Κίμκι είναι ομάδα που λόγω του βάθους που έχει στο ρόστερ της προσπαθεί να μην αλλάζει το παιχνίδι της, αλλά να παίρνει διαφορές και στη συνέχεια να της κρατάει έως το τέλος. Είναι αλήθεια ότι το ρόστερ της και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ομάδα πανίσχυρη, αλλά εμείς πρέπει να δουλέψουμε στα αδύνατα σημεία τους, να είμαστε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας σε άμυνα και επίθεση και στα 40 λεπτά του αγώνα. Από την αρχή έως το τέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα