Γκρινιάζει ο Ρόντικ, αλλά έχει ένα point...

Ο Αντι Ρόντικ πήρε αφορμή από την αποχώρηση του Ρότζερ και του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Μάστερ της Σανγκάης, και εξαπέλυσε νέα επίθεση στους ανθρώπους της ATP για την μεγάλη διάρκεια της σεζόν συγκριτικά με τα οικονομικά οφέλη.

«Ο κόσμος νομίζει ότι όταν αποσύρουμε την συμμετοχή μας από τουρνουά το κάνουμε σκόπιμα και κερδίζουμε κάτι από αυτό» είπε ο Ρόντικ

εξηγώντας πως: «Δεν παίρνουμε τίποτα . Ντζόκοβιτς και Φέντερερ χάνουν αυτή την εβδομάδα χρήματα. Αν όμως ένιωθαν καλύτερα και όχι εξαντλημένοι τότε θα έπαιζαν. Δεν κερδίζουμε τίποτα αποχωρώντας».

Ο Αμερικανός τενίστας μίλησε ωστόσο και για τους συναδέλφους του που βρίσκονται χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν αντίστοιχα υψηλές απολαβές σε σχέση με άλλα αθλήματα συγκριτικά μ ε τους αγώνες που πρέπει να δίνουν κάθε εβδομάδα.

«Αν το δούμε εγωιστικά οι παίκτες αυτοί παίρνουν το 13% του συνολικού επάθλου για παράδειγμα από το US Open ενώ στο NBA γίνεται μάχη επειδή κατεβαίνει το ποσοστό των κερδών από 57% σε 50%. Δεν λέω πως δεν είμαστε τυχεροί αλλά εμείς φέρνουμε κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε κακομαθημένοι , είμαστε τυχεροί. Το ξέρω.Δεν παραπονιέται κανείς για τίποτα αλλά αν το δεις προσεκτικά, ο τύπος στο PGA Tour (Μπιλ Χάας) μόλις κέρδισε 11.5 εκατομμύρια δολάρια από ένα τουρνουά και νομίζω ότι στο τένις η 15η καλύτερη συγκομιδή επάθλων όλων των εποχών είναι 14 εκατομμύρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα