Γκρεμίστηκε ο μύθος, τα δεδομένα δεν αλλάζουν

Το να μπούμε στην διαδικασία ενός είδους... καζούρας προς τον Ολυμπιακό, δεν έχει κανένα νόημα. Έφτασε μέχρι τους «16», το Βουκουρέστι παραμένει... όνειρο και η ζωή συνεχίζεται. Ο αποκλεισμός του ΟΣΦΠ, για μας έχει άλλη ανάγνωση.

Και κυρίως, γκρεμίζει τον «μύθο» που με τόσο κόπο προσπάθησαν να χτίσουν. Παρουσιάζοντας τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού

στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, κάτι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας. Τι ότι δεν τρώει γκολ ακούγαμε, τι ότι μπορεί να σκοράρει με όποιο τρόπο θέλει και αυτά είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Στην επικοινωνία, είναι γνωστό πως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν, παίζουν και θα παίζουν χωρίς αντίπαλο. Αυτό, όμως, δεν είναι ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο πάντα σε τιμωρεί όταν δεν το σέβεσαι. Με τις λογικές για υπερομάδα που θα πάρει περίπατο το Europa League, να μην τιμούν κανέναν, πόσο μάλλον το ίδιο το άθλημα.

Αναφορικά με τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του ΟΣΦΠ, τα βλέπετε όλοι σας τι γίνεται. Εδώ προσπαθούν να μας πείσουν πως για όλα φταίει η διαιτησία! Ναι, ναι! Ο Πλατινί και η UEFA συνολικά, φαίνεται πως έχουν... κόμπλεξ με την συγκεκριμένη ομάδα. Ε, αλλάξτε τον... Βασσάρα της UEFA, τοποθετώντας τον Ευρωπαίο Δούρο μέσα σε ένα βράδυ, για να τελειώνουμε ρε αδέρφια!

Πάμε παρακάτω, όμως. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι το πιο σοβαρό στην όλη ιστορία. Επειδή η πλύση εγκεφάλου είχε αποτέλεσμα σε πολλούς. Όχι ρε παιδιά, δεν είναι υπερομάδα ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι αχτύπητος ο Ολυμπιακός. Σαφώς, επειδή δεν έχουμε τσίμπλα στα μάτια, δεν είναι εύκολη υπόθεση να τον κερδίσεις. Και σαφώς έχει δυνατά σημεία στο παιχνίδι του. Δυνατότερο όλων, το διάστημα που μπορεί να σε πιέσει ψηλά. Αυτό το διάστημα, όμως, δεν είναι περισσότερα από 20 λεπτά.

Σ’ αυτό το διάστημα πρέπει να αντέξει ο Παναθηναϊκός. Διότι και οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν είναι στην καλύτερη φάση τους. Επίσης, θα είναι λάθος λόγω της πίεσης και του ενθουσιασμού που θα έρθει από τον κόσμο, να μπει το «τριφύλλι» με την λογική... γιουρούσια.

Ξαναλέμε, ο Ολυμπιακός η λογική λέει πως θα δοκιμάσει να πιέσει σχετικά ψηλά στην αρχή του αγώνα, να εκμεταλλευτεί πιθανούς κενούς χώρους και να σκοράρει. Κάνοντας τη ζωή του πιο εύκολη.

Σε αυτό, πρέπει να αντιδράσει έξυπνα και λογικά ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα, συνήθως ο Ολυμπιακός βγάζει κούραση. Μια κούραση που τον κάνει να μην έχει καθαρό μυαλό, μια κούραση που επηρεάζει αισθητά το παιχνίδι του. Φάνηκε περίτρανα και στο ματς με την Μέταλιστ. Εκεί είναι που πρέπει να χτυπήσει το «τριφύλλι».

Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί, με υπομονή, πάθος και συγκέντρωση.

Φυσικά, ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι το πως θα αντιμετωπίσει αυτόν τον αγώνα ο Ολυμπιακός. Πρώτα απ’ όλα επειδή είναι εκτός έδρας και δεύτερον επειδή προέρχεται από... σφαλιάρα. Ίσως λοιπόν να δούμε μια ομάδα που κατεβαίνει στο χορτάρι για να πάρει την ισοπαλία και να φύγει.

Όπως έχει κάνει με τον Βαλβέρδε και τις δύο φορές που ήρθε στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη υπομονή. Σε κάθε περίπτω

Keywords
Τυχαία Θέματα