Γκμοχ: «Πρόκριση για Πολωνία και Ελλάδα»

Ο Πολωνός τεχνικός μίλησε στα Μέσα της χώρας του ενόψει του Euro 2012 και την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Πολωνία.

Την επιθυμία του να προκριθεί στους «8» του Euro 2012 τόσο η Πολωνία, όσο και η Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάτσεχ Γκμοχ

με δηλώσεις του στα Μέσα της χώρας του.

Για τον συμπατριώτη του και προπονητή του Άρη, Μίκαελ Πρόμπιερζ είπε: «Βρίσκεται σε μία ομάδα με μεγάλες προσδοκίες και μέχρι στιγμής η ομάδα με τον προηγούμενο προπονητή δεν είχε δικαιώσει τις προσδοκίες αυτές. Κάποια από τα Μέσα στην Ελλάδα να τον χαρακτηρίζουν ως τον δεύτερο Γκμοχ (γέλια). Δεν θέλω να πω κάτι για τον εαυτό μου. Οι Έλληνες θυμούνται τον τρόπο παιχνιδιού μου. Ο Πρόμπιερζ τώρα φαίνεται επιτυχημένος γιατί οδήγησε την ομάδα του στη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχει πολλά», είπε αρχικά ο Γκμοχ.

Σε ερώτηση για την πορεία της Ελλάδας από το 2004 μέχρι και σήμερα είπε: «Ο Ότο Ρεχάγκελ βρισκόταν στην ομάδα από το 2001 και είχε αναπτύξει μία δική του τακτική στην ομάδα, η οποία μετά από τρία χρόνια δεν είχε αλλάξει και έφερε την μεγάλη αυτή επιτυχία. Ύστερα η ομάδα αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Μετά βρέθηκε στις δύο μεγάλες διοργανώσεις, χωρίς να πετύχει κάτι σπουδαίο όμως. Η εποχή Ρεχάγκελ έχει τελειώσει πλέον, αλλά μπορώ αν πω ότι ο Φερνάντο Σάντος δουλεύει στην ίδια νοοτροπία και συνεχίζει το έργο του. Είχε προπονήσει αρκετές ελληνικές ομάδες και ξέρει τα χαρακτηριστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δίνει μεγαλύτερη προσοχή στο αμυντικό κομμάτι. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι καλύτεροι τεχνίτες από αυτούς των τελευταίων ετών. Υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές από το 2004 όπως είναι οι Κατσουράνης και Καραγκούνης. Αξίζει να σας πω ότι η Ελλάδα προκρίθηκε αήττητη στα τελικά, έχοντας κάνει μία εντυπωσιακή εμφάνιση με την Κροατία στην Ελλάδα, όπου επικράτησε 2-0».

Για το αν, τον κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι η Πολωνία θα αντιμετωπίσει την αγαπημένη του Ελλάδα, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος. Όπως ξέρετε είμαι στην Ελλάδα περισσότερα από 30 χρόνια. Πάντα η πατρίδα μου θα είναι η Πολωνία, αλλά την Ελλάδα την νιώθω σαν την δεύτερη πατρίδα μου. Είμαι χαρούμενος που η διοργάνωση θα ξεκινήσει με αυτή την αναμέτρηση. Μία ισοπαλία εκεί και μία νίκη των ομάδων στην επόμενη αγωνιστική θα τις κάνει φαβορί για να προκριθούν μαζί, κάτι που εύχομαι κιόλας. Η κλήρωση και για τις δύο ομάδες είναι αυτή που τις κάνει να ονειρεύονται την πρόκριση. Όλες οι ομάδες μοιάζουν μεταξύ τους».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είπε: «Το ποδόσφαιρο δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες να ξεχαστούν από τα καθημερινά τους προβλήματα. Σίγουρα η κρίση, έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Υπήρχε και σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια με δύο ομάδες να υποβιβάζονται. Ένας από τους προέδρους συνελήφθη και ο άλλος ακόμα αναζητείται. Τώρα για τους οπαδούς της Ελλάδας που ίσως θέλουν να έρθουν στην Πολωνία, φοβάμαι ότι για οικονομικούς λόγους αρκετοί θα έχουν δυσκολία. Αλλά αν πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα με την Πολωνία, μην ε

Keywords
Τυχαία Θέματα