Γκέκας: «Να δώσουμε χαρά στους Έλληνες»

Να δώσουν χαρά στους Έλληνες, με τις εμφανίσεις τους στο EURO 2012, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, τόνισε ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Έλληνας επιθετικός επεσήμανε πως η κατάκτηση του EURO 2004 δίνει παραπάνω κίνητρο στους διεθνείς μας, καθώς ο κόσμος περιμένει ακόμα μία διάκριση, ενώ αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού

μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Γκέκα στην ιστοσελίδα της UEFA:

-Συμμετείχες στα τελικά του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική. Τι αποκόμισες, σε προσωπικό επίπεδο, από αυτές τις εμπειρίες και ποια πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η προετοιμασία μιας ομάδας πριν από τόσο σημαντικά τουρνουά;

«Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος όταν συμμετέχεις σε τόσο σημαντικά τουρνουά. Χρειάζεται να καταβάλεις τεράστια προσπάθεια. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι 100% συγκεντρωμένοι, διότι πρέπει να 100% έτοιμοι για να παίξουν σε αυτά τα ματς».

-Δύο χρονιά μετά τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ποια πιστεύεις ότι είναι η πρόοδος της Εθνικής Ελλάδας;

«Χάρη στο προπονητικό πρόγραμμα του κ. Σάντος, η ομάδα παρέμεινε αήττητη για πάρα πολύ καιρό».

-Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι μια ομάδα που δύσκολα φεύγει από το γήπεδο ηττημένη κι αυτό γιατί διαθέτει μια πολύ δυνατή άμυνα. Με δεδομένη, λοιπόν, την πολύ καλή άμυνα της ομάδας, τι σκέφτεσαι ως επιθετικός, που αν του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά και να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα;

«Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ομάδα σου διαθέτει μια πολύ δυνατή άμυνα και πως η αντίπαλη ομάδα δεν μπορεί εύκολα να σκοράρει. Τότε οφείλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, να εκμεταλλευτείς την όποια ευκαιρία σού δοθεί και να πετύχεις το γκολ που θα οδηγήσει στη νίκη».

-Η εποχή του Οτο Ρεχάγκελ ήταν πολύ σημαντική για την Εθνικής Ελλάδας. Τώρα με τον κ. Σάντος στην τεχνική ηγεσία τι έχει αλλάξει σε σχέση με την προετοιμασία και την τακτική της ομάδας;

«Η εποχή του Οτο Ρεχάγκελ έχει πλέον τελειώσει. Ο κ. Σάντος έφερε τη δική του οπτική, ως προς την τακτική και όπως φαίνεται η ομάδα δεν επηρεάστηκε αρνητικά από αυτήν την αλλαγή. Αντιθέτως, καταφέραμε να ακολουθήσουμε τον καινούργιο ρυθμό και αυτό οφείλεται στο ότι ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και προσαρμοστήκαμε άμεσα».

-Μπορείς να τους συγκρίνεις, ως προς το προπονητικό τους στυλ;

«Είναι εντελώς διαφορετικοί. Δεν το κρίνω σκόπιμο να κάνουμε συγκρίσεις. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή στον αγωνιστικό χώρο».

-Ποια είναι η σχέση του κ. Σάντος με τους παίκτες, εκτός αγωνιστικού χώρου;

«Η σχέση μας είναι αυτή μιας οικογένειας. Νοιώθω πως, εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι σαν πατέρας μας. Κι εμείς οι παίκτες το χρειαζόμαστε αυτό. Το να γνωρίζουμε πως αυτός ο άνθρωπος είναι όπως ακριβώς θέλουμε να είναι».

-Ο κ. Σάντος βρίσκεται

Keywords
Τυχαία Θέματα