Γκαγκάτσης στο Onsports: «Αξίζαμε τη νίκη…»

22:32 8/6/2012 - Πηγή: OnSports

Την άποψη πως η εθνική ομάδα άξιζε να καθαρίσει την… μπουγάδα της νίκης κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία στην έναρξη του Euro 2012, εξέφρασε μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports o πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης.

Ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας της ομοσπονδίας, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με το «γαλανόλευκο - έπος» του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας,

υποστήριξε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πως διαθέτει το… μέταλλο και τον χαρακτήρα, προκειμένου να προκριθεί στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Οσο για την διαιτησία του Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο; Χωρίς να την χαρακτηρίσει εχθρική, εντόπισε καθοριστικά λάθη με αποκορύφωμα την αποβολή του Παπασταθόπουλου.

- Τι...γεύση σας άφησε η εθνική ομάδα και το 1-1 με την Πολωνία στο πρώτο παιχνίδι στην «περιπέτεια» του Euro 2012;

«Ως απλό φίλαθλο με άφησε ικανοποιημένο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ετσι μάλιστα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αξίζαμε τη νίκη. Μπήκαμε πολύ αγχωμένα στο πρώτο ημίχρονο και αδυνατώ να καταλάβω τον λόγο. Περίμενα από τους παίκτες να μπουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ομάδα έβγαλε τις δυνατότητες και ξεδίπλωσε την δυναμική της. Νομίζω πως θα διεκδικήσει με καλές πιθανότητες την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης».

- Τι θα πρέπει να κρατήσουμε και τι να διορθώσουμε εν όψει των δύο επόμενων αγώνων;

«Αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό είναι ο Φερνάντο Σάντος. Αυτός ξέρει καλύτερα απ΄όλους εμάς, τι θα πρέπει να κρατήσει και τι να διορθώσει. Θεωρώ πάντως, ότι τα παιδιά έβγαλαν ψυχή και καρδιά και έδειξαν, ότι μπορούν κάλλιστα να συνεχίσουν στην επόμενη φάση, χωρίς βέβαια να έχουμε παρακολουθήσει και τις άλλες δύο ομάδες (Τσεχία, Ρωσία) του ομίλου μας. Η οικοδέσποινα Πολωνία με εξαίρεση τον Λεβαντόφσκι, από εκεί και πέρα δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, αν και θα πρέπει να πω ότι σταθήκαμε τυχεροί στο πρώτο μισάωρο του αγώνα»

- Θεωρείτε πως θα πρέπει να έχουμε δικαιολογημένα παράπονα από τον Ισπανό ρέφερι; Ηταν πράγματι εχθρική η διαιτησία;

«Δεν θα πω ότι ήταν εχθρική η διαιτησία σίγουρα όμως έγιναν καθοριστικά λάθη. Η αποβολή του Παπασταθόπουλου δεν υπάρχει και δεν ξέρω κατά πόσο ήταν οφσάιντ το γκολ του Σαλπιγγίδη. Εν πάση περιπτώσει ας μην στεκόμαστε εδώ. Η εθνική μας έχει δυνατότητες και μπορεί να προκριθεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα