Γιαννάκης: «Τρόπος ζωής το μπάσκετ»

23:46 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία διεξήχθη σήμερα (02/03), στην Αγία Παρασκευή, εκδήλωση με θέμα « Η καλαθοσφαίριση σήμερα στην Ελλάδα και Ευρώπη».

Καλεσμένοι της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» ήταν ο προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης και ο επικεφαλής διαιτησίας της Ευρωλίγκας και σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Κώστας Ρήγας. Αμφότεροι απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών, ενώ αρκετοί

από τους παρευρισκομένους άδραξαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί τους ή να πάρουν αυτόγραφο.

«Ο αθλητισμός και βέβαια το άθλημα της καλαθοσφαίρισης είναι ανάγκη όχι μόνο να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας, αλλά και τρόπος ζωής. Η φυσική κατάσταση, η διασκέδαση μαζί με την πειθαρχία και την ισορροπία στα συναισθήματα που προσφέρονται οδηγούν σε άλλη ποιότητα ζωής, που οι νέοι άνθρωποι σήμερα την έχουν ανάγκη», ανέφερε απευθυνόμενος στους μαθητές της σχολής ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Κώστας Ρήγας στάθηκε στα κριτήρια ενός καλού διαιτητή: «Οι αρετές ενός πολύ καλού διαιτητή θα πρέπει να συνδυάζουν τις αρετές ενός εκπαιδευτικού, ενός ψυχολόγου κι ενός δικαστή. Μόνο τότε θα μπορεί να επιβάλει το σεβασμό με την παρουσία του και όχι με τη σφυρίχτρα του. Αναμφισβήτητα, ο δείκτης ευφυΐας, η φυσική κατάσταση και η εντιμότητά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις που διαμορφώνουν την συνολική εικόνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα