Για την Ολυμπιακή πρόκριση οι Δήμου-Πατενιώτης

14:52 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Στο... κατώφλι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκεται το ελληνικό πλήρωμα 49er, αποτελούμενο από τους Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατενιώτη.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο είναι σε εξέλιξη στο Ζαντάρ της Κροατίας, το ελληνικό σκάφος κατέχει την 25η θέση (σε σύνολο 74 σκαφών) μετά από έξι ιστιοδρομίες με 44 βαθμούς ποινής, την ίδια στιγμή που οι Στέλιος Σωτηρίου/Αλφόνσο Παναγιωτίδης βρίσκονται στην 34η θέση με 53 βαθμούς ποινής. Η Ελλάδα

ως χώρα είναι 5η και μέχρι στιγμής εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους έχουν ήδη προκριθεί Αυστραλία, Αυστρία, Κροατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και ΗΠΑ.

Την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 49er κατέχουν οι Γερμανοί Τομπίας Σάντεβαλντ/Χανς Μπάουμαν, ενώ ακολουθούν οι Πολωνοί Λούκας Πρζίμπιτεκ/Πάβελ Κολοντζίσκι και οι Αυστραλοί Νέιθαν Άουτεριτζ/Ίαν Τζένσεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 20η θέση με 101 βαθμούς μετά από 10 ιστιοδρομίες εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βαγγέλης Χειμώνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Λέιζερ στάνταρτ, που διεξάγεται στο Μπόλτενχάγκεν της Γερμανίας, με τη συμμετοχή 168 σκαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα