«Εργο ζωής και πνοής ο Βοτανικός για Παναθηναϊκό και Αθήνα»

11:43 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ολοκληρώνεται και το Onsports δίνει το βήμα στον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο κ. Παπουτσής μιλάει για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ΔΝΤ,

τον Παναθηναϊκό και το πείραμα της πολυμετοχικότητας, αλλά και το γήπεδο του Βοτανικού, το οποίο πρώτος ανέδειξε.

Εύχεται στον εξάστερο Παναθηναϊκό να σηκώσει στην Πόλη και το έβδομο ευρωπαϊκό, ευχόμενος να κατορθώσει να βρίσκεται και εκείνος στις εξέδρες και παίρνει θέση στο πρόβλημα της καταπολέμησης της βίας, προτείνοντας και λύσεις ώστε άμεσα να επιστρέψουν οι οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Τέλος, τάσσεται ανοικτά υπέρ της άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων και καλεί όλους τους Ελληνες ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συμμετέχοντας στη γιορτή της Δημοκρατίας.

Εκλογές 2012. Να ψηφίσω ή όχι;

Όταν δεν ψηφίζουμε χαρίζουμε το δικό μας δικαίωμα σε άλλους για να αποφασίσουν εκείνοι για εμάς, τις οικογένειές μας και την πατρίδα μας. Το δικαίωμα της ψήφου κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες για τη Δημοκρατία. Είναι η δύναμή μας. Η δύναμη κάθε πολίτη για να εκφρασθεί. Να επιλέξει την πορεία της χώρας, ποιον εμπιστεύεται να διαχειριστεί την εξουσία, ποιον θέλει να τον εκπροσωπεί στη Βουλή. Στις 6 Μαΐου είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Είναι ώρα απόφασης και επιλογής. Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Το διεκδικούμε με πίστη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Ένα σύντομο σχόλιο για την Ελλάδα του ΔΝΤ. Μπορούσαμε ν’ αποφύγουμε την προσφυγή σε αυτό;

Μόνο, αν η Ευρώπη είχε τους μηχανισμούς εκείνους που θα μπορούσαν να στηρίξουν την Ελλάδα και τα άλλα κράτη - μέλη της που δέχθηκαν διεθνείς κερδοσκοπικές επιθέσεις. Όμως, η Ευρώπη που δεν διέθετε τα απαραίτητα εργαλεία, ζήτησε και επέβαλε το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο, για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος και για να καταφέρουμε να είμαστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Ένα σύντομο σχόλιο για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ. Πότε προσδιορίζετε αυτή την έξοδο; Υπάρχει σύντομος τρόπος διαφυγής;

Όσο παρουσιάζουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας, τόσο η θέση της Ελλάδας θα βελτιώνεται. Τόσο θα διευρύνεται η διαπραγματευτική της δυνατότητα. Όσο θα προχωρούμε με θάρρος και αποτελεσματικότητα στις αναγκαίες αλλαγές στις δομές του κράτους τόσο θα κερδίζουμε σε αξιοπιστία. Όσο θα αυξάνονται τα έσοδα από το κράτος από την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής τόσο θα γίνεται πιο καθαρός ο ορίζοντας. Το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει περιθώριο ενός χρόνου για να μειωθεί το βάρος που επωμίζεται ο λαός. Και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έχουν γίνει.
Στόχος μας είναι να βγει η Ελλάδα από την επιτήρηση σε τρία χρόνια. Αλλά μέχρι τότε πρέπει σταδιακά να πυροδοτούμε την ανάπτυξη, να τροφοδοτούμε με ρευσ

Keywords
Τυχαία Θέματα