Επαιξε όσο χρειαζόταν

Καλά νέα έπειτα από καιρό. Η ΑΕΚ να μπορεί να κερδίζει μόνο με τη φανέλα. Να διαχειρίζεται ματς με τέτοιο τρόπο, που να τα κάνει εύκολα. Αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα του ματς με τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Κωστένογλου έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τους βαθμούς της νίκης και να είναι πλέον μια ανάσα από τη κορυφή…

Αυτό το στοιχείο μπορεί σε κάποιους να φαίνεται απλό και δεδομένο, αλλά για την ΑΕΚ

των τελευταίων ετών αποτελούσε πάντα σημαντικό πρόβλημα. Μια ομάδα που μπορούσε να κάνει υπέρβαση και να πάρει ένα ματς που θα σήμαινε πολλά, αλλά δεν είχε τρόπο να παίρνει μόνο με το όνομα και τη παρουσία της παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους. Κυρίως, επειδή δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο, επειδή έλειπαν βασικά πράγματα και κάθε παιχνίδι φαινόταν πως μπορούσαν να προκύψουν τα πάντα.

Το ματς με τον Λεβαδειακό, αποτελεί τυπικό δείγμα γραφής για όσα θα συναντήσει η ΑΕΚ στη πλειοψηφία των εντός συνόρων αναμετρήσεων της. Μια ομάδα ταμπουρωμένη πίσω από την σέντρα, που θέλει να αποσυντονίσει με την αμυντική τακτική της και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση ή στημένη φάση. Σε άλλες εποχές, αυτά τα ματς η ΑΕΚ τα καθάριζε με τη φανέλα ή με την ποιότητα που είχε.

Κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε μόνο για να κρατήσει το μηδέν, η ΑΕΚ δεν έβρισκε χώρους. Ωστόσο, γύρισε τη μπάλα, έπαιξε ορθολογικά, έψαξε με ψυχραιμία το γκολ. Και ήταν θέμα χρόνου να το βρει, μολονότι δεν είχε κάνει τις μεγάλες ευκαιρίες. Στο διάστημα που αύξησε την πίεση προς την εστία του Λεβαδειακού, ήταν θέμα χρόνου να γίνει η ζημιά.

Το καθάρισε με τη φανέλα και χάρη στην υπομονή και την εφαρμογή του πλάνου που είχαν οι παίκτες της. Επαιξε όσο χρειαζόταν, αλλά με λογική και σύνεση, προκειμένου να πάρει τον στόχο της. Και αυτό είναι δείγμα αγωνιστικής ταυτότητας. Είναι δείγμα ομάδας που ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει. Που εμπιστεύεται το πλάνο της και μπορεί να βρίσκει λύσεις, ακόμα και απέναντι σε ομάδες που δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά έρχονται απλά να καταστρέψουν.
Εχοντας πετύχει δύο σερί νίκες, έχοντας έναν Λεονάρντο σεληνιασμένο να κάνει πράγματα και θαύματα, η ΑΕΚ πάει στον Αγρίνιο για να νικήσει. Εστω και αν έχει δύο ματς περισσότερα από τους άμεσους ανταγωνιστές της, οι νίκες και οι πειστικές εμφανίσεις δείχνουν πως μπορεί να προσδοκά σε καλύτερο μέλλον. Εχει μπει στον δρόμο της και αν συνεχίσει έτσι θα βρει λύσεις.

Υ.Γ.: Οι μέρες είναι κρίσιμες για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό κομμάτι. Τα αλισβερίσια που συμβαίνουν μεταξύ των μετόχων θα κρίνουν πολλά. Τα προσεχή 24ώρα θα κορυφωθούν οι επαφές της διοίκησης με τους ενδιαφερόμενους χρηματοδότες. Θα ξεκαθαρίσουν και τη στάση τους οι μέτοχοι. Βήμα – βήμα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα έχετε ενημέρωση για όσα θα συμβούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα