«Έκλεψε» βαθμό στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ

20:13 7/5/2012 - Πηγή: OnSports

Πραγματοποιώντας μετριότατη εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «κλέψει» βαθμό στο Περιστέρι από τον σαφώς καλύτερο Ατρόμητο (1-1) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των play offs. Ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 30’ για να ισοφαρίσει ο Μήτρογλου στο 67’ με το

19 φετινό του γκολ.

Αν μια ομάδα θα πρέπει να νιώθει χαρούμενη με τον βαθμό που απέσπασε στο σημερινό παιχνίδι, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Παρότι προηγήθηκε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν ήταν καθόλου καλός, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και κυριολεκτικά έκλεψε τον πόντο από τον καλύτερο, πλην όμως όχι ουσιαστικό Ατρόμητο που ρίσκαρε αρκετά για να φτάσει στο 1-1 και αν σε μια-δυο περιπτώσεις ήταν πιο ψύχραιμος, θα μπορούσε να πετύχει και το δεύτερο, χρυσό γκολ.

Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακός, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Και λέμε τηρουμένων των αναλογιών γιατί οι συνθήκες μόνο πρόσφορες για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο δεν ήταν. Με ψάθες παραμάσχαλα να έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των δύο ομάδων, κανείς δεν θα εκπλησσόταν και μάλλον στη Super League θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, αν θέλουν ο κόσμος να παίρνει στα σοβαρά αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ως μη γενόμενο και οι ποδοσφαιριστές αναλώθηκαν περισσότερο στο πώς θα αποφύγουν τη θερμοπληξία και λιγότερο στο πώς θα… ξεδιπλώσουν τις αρετές τους.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι να πάρει προβάδισμα στο σκορ ο ΠΑΟΚ στο 30’, ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος. Με τους Σφακιανάκη, Ιγκλέσιας και Πίτου να είναι αρκετά ορεξάτοι και να κυκλοφορούν ορθόδοξα τη μπάλα, οι γηπεδούχοι έκλεισαν σταδιακά τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, ωστόσο καθαρή ευκαιρία δεν κατάφεραν να φτιάξουν. Ένα σουτ του Ιγκλέσιας στο 12’ και μια κεφαλιά του Τόμας που αποκρούστηκε από τον Χαλκιά στο 21’ ήταν οι μοναδικές απειλητικές καταστάσεις για τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που στην πρώτη πραγματικά καλή τους αντεπίθεση, βρήκαν δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Λαζάρ έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος έστειλε για… βρούβες τον Τόμας με μια πανέξυπνη προσποίηση και στη συνέχεια νίκησε και τον Ιτάνζ με εξαιρετικό πλασέ. Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι τη ν ολοκλήρωση του 45λεπτου, ο Ατρόμητος είχε και πάλι την πρωτοβουλία, κυκλοφορούσε συνεχώς γύρω από την περιοχή του Χαλκιά, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Δημούτσου που πέρασε λίγο άουτ, δεν ανησύχησε τον πολύπειρο τερματοφύλακα.

Ρίσκο Δώνη και δικαίωση…

Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη να ρισκάρει. Ο 42χρονος τεχνικός πέρασε στο 46’ στο γήπεδο τους Καραμάνο και Μπρίτο στις θέσεις των Σφακιανάκη και Οικονόμου και έκανε το γνωστό τρικ, περνώντας ως αριστερό μπακ τον Επστάιν. Ο Γερμανός, μάλιστα, ήταν αυτός που έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 47’ βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’ πέρασε στο ματς και ο Αναστασάκος στη θ

Keywords
Τυχαία Θέματα