«Έφυγε» ο Τεντ Λούκενμπιλ

Ύστερα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο πέθανε ο Τεντ Λούκενμπιλ, που έχει φορέσει τη φανέλα των Φιλαδέλφεια/Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του έζησε στο Ντάλας, αλλά πέρασε πολύ δύσκολα και με πολλά προβλήματα υγείας. Τελικά υπέκυψε στον καρκίνο όντας 72 ετών. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η κηδεία του, στην οποία θα βρεθούν αποκλειστικά κοντινοί του συγγενείς.

Σε επίπεδο ΝΒΑ αγωνίστηκε στους Ουόριορς,

όταν αυτοί είχαν έδρα τη Φιλαδέλφεια και το Σαν Φρανσίσκο (1961-1963). Επιλέχθηκε το 1961 στη 15η θέση του ντραφτ, αλλά διαγνώστηκε καρκίνος στον οργανισμό του, όταν ήταν 23, οπότε η καριέρα του διακόπηκε άδοξα.

Πρόλαβε, όμως, να αγωνιστεί στο αγώνα της 2ης Μαρτίου του 1962, στον οποίο ο Ουίλτ Τσαμπερλέιν σημείωσε εκατό πόντους. Μάλιστα μάζεψε δύο επιθετικά ριμπάουντ στο τελευταίο δίλεπτο και βοήθησε στην επίτευξη της ιστορικής επίδοσης του συμπαίκτη του!

Από το 1958 μέχρι το 1961 ήταν στο κολέγιο του Χιούστον, όπου κατέγραψε μέσους όρους 16.6 πόντους και 9.7 ριμπάουντ. Πρόκειται για τον 26ο σκόρερ σε όλη την ιστορία του συλλόγου, αφού αποχώρησε με 1,195 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα