Ε, πώς να... το χάσει, πια;

Κοιτάξτε πώς πάει: εάν το ματς με τον Λεβαδειακό έμενε χθες στο 1-0 και μιλάγαμε μετά για μια νίκη εξίσου αγχωτική με τις τελευταίες, οι... κακεντρεχείς (ή και όσοι έχουν διάθεση να αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο με καλή διάθεση και χιούμορ) θα το έλεγαν: Αφού καταφέρνεις το + 5 με νίκη θρίλερ στο "τσακ" από γκολ του... Σαριέγκι, πάει! Τελείωσε! Δεν υπάρχει τρόπος να χάσεις το πρωτάθλημα.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καν έτσι! Ο χθεσινός Παναθηναϊκός

θύμησε κάτι από τις αρχές της σεζόν! Όταν -ακριβώς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος επειδή ακόμη τότε δεν ξέραμε αν θα ήταν η Δόξα και ο χθεσινός αντίπαλος που θα συμπλήρωναν τη Σούπερ Λίγκα- επέστρεψε στα γήπεδα με ξεχωριστό κέφι, πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και... πολλά γκολ στο σακούλι του!

Το δίδυμο Βιτόλο-Σιμάο, ήταν (και) χθες το "κλειδί" του παιχνιδιού, αφού για μία ακόμη φορά η ενεργητικότητα του μεν συμπλήρωσε άψογα την ανασταλτική ικανότητα του δεύτερου και.... οι δύο μαζί στήριξαν (ως παρόντες στο ένα-δύο, αν μη τι άλλο) τις περισσότερες από τις επιθετικές προσπάθειες των "πρασίνων".

Ο Παναθηναϊκός είχε, έτσι και συντριπτικά μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και πολύ καλή κυκλοφορία και σχετική ηρεμία στην άμυνά του (ελέω για μία ακόμη φορά και του σπουδαίου, πάλι, Καρνέζη) και αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης -όπως άλλωστε και τελικές προσπάθειες.

Κι αν το πρώτο του γκολ ήρθε, ως εκ θαύματος από τον Σαριέγκι, τα επόμενα ήρθαν από έναν παίκτη που επίσης έχει ακούσει πολλά (και όχι άδικα). Ο Τοτσέ σκόραρε δύο φορές χθες και αν αυτό αποτελέσει και το "φάρμακο" για τη γενικότερη αστοχία του, οι "πράσινοι" βάζουν ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα τους στο κυνήγι του τίτλου. Μπορεί, βεβαίως και να μην γίνει έτσι, αλλά... ας περιμένουμε και θα δούμε.

Αυτό που... σίγουρα είδαμε, πάντως, χθες είναι ότι η ομάδα του Φερέιρα μοιάζει να ξεπερνάει οριστικά την "κοιλιά" που είχε στην απόδοσή της τις τελευταίες αγωνιστικές και αυτό είναι ό,τι πιο ευχάριστο σ' αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Οι "αναιμικές" νίκες, άλλωστε, το είπαμε και τις προηγούμενες φορές, βαθμούς δίνουν όσους και οι "πλούσιες". Να βοηθούν στο να αποβληθεί το όποιο άγχος για τον τίτλο του "φαβορί" που εκ των πραγμάτων δόθηκε στην ομάδα, όμως, δεν βοηθούν.

Αλλά νίκες όπως η χθεσινή, το κάνουν και το... παρακάνουν! Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Keywords
Τυχαία Θέματα