Δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν πριν τη σέντρα;

Ξεκάθαρα τα πράγματα. Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στο πρωτάθλημά μας, έχει έναν και μόνο λόγο που γίνεται.

Το ντέρμπι των αιωνίων. Γιατί φέτος δεν είναι απλά ένα ματς γοήτρου, αλλά μια αναμέτρηση που θα κρίνει τον πρωταθλητή. ΟΚ, υπάρχουν δύο αναμετρήσεις για τους δύο συλλόγους μέχρι τότε, αλλά αν δεν υπάρξει... αυτοκτονία για μία από τις δύο ομάδες, τότε όλα θα παίζονται στο χορτάρι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος με μικρό προβάδισμα. Κινήσεις και φωνές για τη διαιτησία, εμπλοκή θεσμικών οργάνων και πάει λέγοντας. Ακόμη και να μην υπάρχει...

δάκτυλος σε όλα αυτά, ποιος μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε για το αντίθετο; Ειδικά σε μια χώρα και ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, που πριν μερικούς μήνες μόλις αποδείχθηκε πως η λάσπη έχει γεμίσει το κορμί του.

Το θέμα ποιο είναι; Πως όλες αυτές οι κινήσεις, ουσιαστικά, γίνονται από τον Ολυμπιακό. Επειδή πολύ απλά ο Παναθηναϊκός εκτός αγωνιστικών χώρων, είναι αδύναμος. Όχι ως οντότητα και ως σύλλογος φυσικά, αλλά για διαφορετικούς λόγους που είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους αναλύουμε. Βλέποντάς το από την πλευρά του «τριφυλλιού», ένα πράγμα έχουμε να πούμε. Μακάρι να συνεχιστεί όλη αυτή η κατάσταση μέχρι το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Να μην ηρεμήσει καθόλου. Να υπάρχει διαρκώς η οσμή της αδικίας στον αέρα (όχι άδικα φυσικά).

Είναι ποδοσφαιρικός νόμος, ειδικά από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις, πως τον φιλοξενούμενο δεν τον... παίρνει να υψώνει τους τόνους. Δεν τον βολεύει να δημιουργεί πολεμικό κλίμα. Σε καμία περίπτωση! Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι αυτών των ντέρμπι, πάντα έπαιρναν κάτι καλό απ’ τα ματς όταν το πήγαιναν... λάου λάου. Παραδείγματα; Δεκάδες! Θα σας θυμίσουμε κάποια πρόσφατα. Το περσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ π.χ. Όλη την εβδομάδα ο Ολυμπιακός δημιουργούσε κλίμα. Τι πέτυχε; Τίποτα απολύτως. Και βγήκε ο Σισέ και το είπε ξεκάθαρα: «Τους κάναμε να σκάσουν».

Πάμε δύο χρόνια πίσω. Ο Παναθηναϊκός πήγε με έπαρση στο Φάληρο. Έφαγε δύο γκολ απ’ τον Μήτρογλου χωρίς να καταλάβει το πως. Δεν υπάρχει ούτε ένα ντέρμπι αιωνίων, στο οποίο ο φιλοξενούμενος να... έπαιζε μπάλα για μέρες πριν το ματς και να μην το πλήρωσε. Με μοναδική εξαίρεση ίσως την Ριζούπολη, αλλά εκείνο δεν μπορεί να μπει στην κατηγορία των ποδοσφαιρικών αγώνων. Με τη στάση του Κάκου, με την κλήση σε απολογία του Φερέιρα και με τις συνεχόμενες δηλώσεις και το κλίμα που βγαίνει από τον Ολυμπιακό ότι έρχονται στο ΟΑΚΑ για να δείξουν πόσο καλύτεροι είναι, το πράγμα πάει καλά... Για τον Παναθηναϊκό φυσικά. Κι επειδή δεν βλέπουμε διάθεση για μάζεμα στην όλη ιστορία, το λέμε από τώρα. Δεν θα καταλάβουν τι τους βρήκε! Αγωνιστικά πάντα, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Η μπάλα, όσο πόρνη κι αν είναι όπως την είχε πει ο Όσιμ, στο τέλος της ημέρας αποδίδει δικαιοσύνη. Και τιμωρεί όσους δεν την σέβονται. Κοιτάξτε λοιπόν τις κινήσεις των διεκδικητών του τίτλου και πείτε μας ποιος σέβεται και ποιος όχι.

Το καλύτερο θα είναι όταν έρθει η ώρα για τα μέτρα ασφαλείας. Εκ

Keywords
Τυχαία Θέματα