Χατ τρικ ο Jeff Carter και 2-0 οι Κινγκς

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στην ημιτελική σειρά των playoffs του NHL πήραν οι Λος Άντζελες Κινγκς κερδίζοντας με 4-0 τους Φίνιξ Κογιότες.

Ασταμάτητοι φαντάζουν οι «βασιλιάδες», οι οποίοι έχουν πλέον επτά νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια στα φετινά playoffs. Σε πέντε ματς απέκλεισαν τους Βανκούβερ Κανάκς, σε τέσσερα τους Σέιντ Λούις Μπλους και πλέον προηγούνται με 2-0 των Νάσβιλ Πρέντατορς, ενώ έχουν τους δύο επόμενους αγώνες στο «Staples Center»!

Από τη μία, ο Jonathan Quick

σταμάτησε και τα 24 σουτ, τα οποία αντιμετώπισε. Από την άλλη, οι Κινγκς εκτέλεσαν σαράντα σουτ και τα τέσσερα από αυτά έγιναν γκολ. Μάλιστα ο Jeff Carter σημείωσε χατ τρικ με δύο γκολ σε power play και ένα με wrist shot, ύστερα από ασίστ του Dustin Penner. Το 1-0 καταγράφηκε στο πρώτο 20λεπτο από τον Dwight King, ενώ ο Anze Kopitar μοίρασε δύο ασίστ στα power play γκολ.

Για τους «λύκους» ξεχώρισε η αποβολή του αρχηγού, Shane Doan, όταν μάρκαρε βίαια τον Trevor Lewis. Νεύρα είχε και ο τερματοφύλακας, Mike Smith, o οποίος χτύπησε τον Dustin Brown με το μπαστούνι του!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κινγκς έγιναν η πρώτη ομάδα με επτά διαδοχικές νίκες σε μία postseason. Μάλιστα έχουν φτάσει πλέον στις εννέα συναπτές εκτός έδρας επιτυχίες σε αγώνες playoffs, οπότε ισοφάρισαν αντίστοιχη επίδοση των Νιου Γιορκ Άιλαντερς, οι οποίοι έχουν το σχετικό ρεκόρ από το... 1983.

Ο τρίτος τελικός της Δύσης θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/05, 04:00). Την Κυριακή (20/05, 22:00) είναι προγραμματισμένος ο τέταρτος αγώνας της σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα