Χαλκιάς: «Στο δεύτερο μέρος βγάλαμε το πάθος του Έλληνα»

15:06 9/6/2012 - Πηγή: OnSports

Την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση πραγματοποίησε χθες (8/6), στο παιχνίδι με την Πολωνία, ο Κώστας Χαλκιάς. Λίγο μετά το παιχνίδι μίλησε για την εμφάνιση της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την αντίστοιχη του δευτέρου, στο οποίο βγήκε... το πάθος του Έλληνα!

Δύο Euro και ένα Mundial έχει στις...

πλάτες του ο Κώστας Χαλκιάς, ωστόσο μόλίς χθες (8/6), στο εναρκτήριο παιχνίδι του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατάφερε ν’ αγωνιστεί για πρώτη φορά.

Ο Κώστας Χαλκιάς μας μίλησε για τη μετάλλαξη της Εθνικής στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τους Πολωνούς, το πάθος του Έλληνα και για πολλά άλλα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Χαλκιά:

-Πού βρίσκεις τόσο υπομονή; Περίμενες αρκετό καιρό για να πάρεις φανέλα βασικού...

«Μόνο και μόνο που είμαι στην Εθνική ομάδα το θεωρώ πολύ σημαντικό. Βρισκόμαστε όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για έναν συγκεκριμένο σκοπό, οπότε δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό είτε αγωνιζόμαστε ένα, είτε ενενήντα λεπτά. Νιώθω περήφανος που είμαι στην Εθνική ομάδα και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα».

-Πώς είδες την Εθνική στο πρώτο της ματς;

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, όμως στο β΄ μέρος εμείς ανατρέψαμε την ισορροπία του παιχνιδιού και ισοφαρίσαμε. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω και δεν το λέω για το χαμένο πέναλτι αλλά για τις ευκαιρίες που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στην αρχή ο αντίπαλος πίεσε περισσότερο απ΄ ότι πιστεύαμε».

-Στο πρώτο μέρος δεν παρουσιάσαμε καλή εικόνα. Φοβήθηκες;

«Όχι. Εκεί πρέπει να υπάρχει μια τακτική. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι ο αντίπαλος να ασκεί περισσότερη πίεση. Συμβαίνει αυτό κάποιες φορές. Εμείς προσπαθήσαμε να παγώσουμε το παιχνίδι και να τα φέρουμε στα μέτρα μας. Το καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο».

-Η Εθνική φάνηκε να τα έχει χαμένα για ένα μεγάλο διάστημα στο πρώτο μέρος. Τι έφταιξε; Η πίεση; Η ατμόσφαιρα; Τι;

«Το πρώτο παιχνίδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης. Προσπαθήσαμε να βρούμε τα πατήματα μας, με καλύτερη συνεργασία και όσο περνούσε η ώρα το πετύχαμε.

Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε αλλά δύο ματς σημαντικά. Μας μένουν λίγες μέρες για να αναλύσουμε τον αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και την Τρίτη θετικό αποτέλεσμα».

-Τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στα αποδυτήρια;

«Εντάξει, εμείς, με τα παιδιά, προσπαθήσαμε να δούμε τι δεν κάναμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν η κυκλοφορία της μπάλας και η κατοχή. Το είδατε και εσείς στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε και περισσότερες ευκαιρίες».

-Από τα δημοσιογραφικά φάνηκε να βγάζετε όλοι οι παίκτες ένα μεγάλο πάθος κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους. Έτσι είναι ή κάνω λάθος;

«Αυτό είναι το πάθος του Έλληνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα